8 Temmuz 2010 Perşembe

miraç kandilimiz mübarek olsun..







Miraç Gecesi, faziletli dokuz günden biridir...






Miraç Gecesi Recep ayının yirmi yedinci günü olup faziletli dokuz günden birisidir



Bu günün büyük bir şerefi vardır. Ebu Hureyre Hz. Peygamber’in (asm) şöyle söylediğini rivayet eder:



“Her kim ki, Recep ayının yirmi yedinci gününde oruç tutarsa, Allah (cc), o kimseye altmış ay oruç tutmuş gibi sevap yazar.” (Ebu Musa el-Medenî)



Miraç Gecesi yüz senelik sevap kazandıran bir gecedir



Peygamber Efendimiz (asm) bir hadis-i şeriflerinde Miraç Gecesi için şöyle buyurmuştur:



“ Bu gece ibadet edene yüz senenin sevabı vardır…” (Ebu Musa el-Medenî)



Miraç gecesinde Cenab-ı Hak Hz. Muhammed’in (asm) ümmetine üç hediye bahşetmiştir



1. Bakara Suresinin son iki ayetleri,



Hz. Peygamber “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti hakkında şöyle buyuruyorlar:



“Her kim geceleyin Bakara Suresi’nden bu iki ayeti okursa ona yeter.” “Allah Teala, Bakara Suresi’ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunları bana, Arş’ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz. Çünkü bunlar salattır (namazdır), hem duadır, hem Kur'ân’dır.”



2. Hz. Muhammed’in (asm) ümmetinden şirk koşmayanların affedilip cennete girecekleri müjdesi



Bir rivayete göre Resul-i Ekrem'e (asm) Miraç'ta Bakara Suresi’nin son ayetleri indirilmiş ve Allah'a ortak koşmayanların affedileceği müjdesi de verilmiştir. (Müsned,I, 422; Müslim, İman, 279)





3. Miraç Gecesinin Fazileti Cennetin anahtarı ve mü’minin miracı olan beş vakit namaz

Kaynak: http://www.sorusorcevapbul.com/











bu gün ve geceyi en hayırlı şekilde ihya edebilmek temennisiyle..miraç kandilimiz mübarek olsun..

7 Temmuz 2010 Çarşamba

ışık arayan...




gönül..yanıltma beni...gönül..

aslolandan uzakta arama saadeti..saadet içinde senin...
sadece bak göreceksin...
sadece bırak kendi rüzgarın  gölgende essin ...
sonsuz saadeti keşfedeceksin....


gözüm ağla...ağla ki açıl...
açıl ki göresin aslolan gerçeği...
ağla ki yıkansın hem geçmiş..hem gelecek...
o zaman bir daha bak..göreceksin...


bırak kendi ikliminde kalsın hayat..
her çiçeğin açması için gerekmez bahar...
gönlünün toprağında büyüt huzur meyvelerini..
tadına doyum olmaz göreceksin...


daha çok gördüğünü sandığında kör olmuş olmayasın?
ya da daha çok bildiğini sandığında cahil?
daha çok yol aldığını sandığında uzaklaşmış olmayasın menzilinden??


dön geri..uzak olma..
dön..eksik kalma...
dön..yakma beni gönül...

kedi dilli sandviçler (sauyer biscuit sandwich)




harika dostum güllerdiyarının muhteşem tarifinden geçen bayram yapıp dedeme götürmüştüm..bayıldılar..sonrasında kime yaptıysam tarif aldı zaten..gerçekten çok şık ve leziz bir ikram tavsiye ederim..


malzemeler:

1 paket kedidili bisküvi
1 paket çiğ krema
100 gr mascarpone peyniri
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
ayrıca dövülmüş antep,granül şeker , badem şekeri ve süsleme şekerleri de kullandım süsleme de arzu edilen ve yakışacağına inanılan herşey kullanılabilir..


tarifin hazırlanışı:

bir kedidili bisküvi alınır tabağa boşalttığımız kremada ıslatılır ve üzerine bir tatlı kaşığı mascarpone sürülür(ben mascarpone u bir tatlı kaşığı pudra şekeri ile hafifçe tatlandırdım..arzu eden bu şekilde yapabilir)diğer kedidili bisküvi de krema da ıslatıldıktan sonra bunun üzerine yapıştırılır ve hindistan cevizi ya da diğer süsleme malzemelerine bulanır bir kenara bırakılır..diğer kedidili bisküviler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır..hepsi bittikten sonra üzeri streç filmle kapatılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir..bu şekilde harika oluyor..benimle bu tarifi paylaşan gülüme sonsuz teşekkürler..

hepinizin deneyip memnun kalmanız dileğiyle..
sevgiyle..

6 Temmuz 2010 Salı

yeşil düş (green dream cake)

yeşil

malzemeler:

3 katlı taban kek

1 Paket yeşil elma-kiwili bitkisel jöle
1 adet sade pasta kreması
3 su bardagı sut
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı dövülmüş antep fıstığı
2 adet kiwi
2dilim ananas



Hazırlık

PASTA KREMASI 1,5 SU BARDAGI SUTLE CIRPARAK HAZIRLANIR.



Tarifin Hazırlanışı

3 katlı pasta tabanı alınır ılk kat genısce bır tabaga alınır.uzerıne yarım bardak sekerlı sut gezdırerek ıslanması saglanır.uzerıne hazırlamıs oldugumuz pasta kremasının bır kısmı surulur.uzerıne damla çikolata serpilir.üzerine 2.kat kek koyulur ve aynı işlem tekrarlanır.üzerine son kat kek bırakılır ve kalan kremayla sıvanır.ince kesilmiş kiwi ve ananas dilimleriyle süslenir.2,5 su bardağı sıcak suyla hazırladığımız yeşil elma-kivi jölesi karıştırılarak hafifçe soğutulduktan sonra bir kepçe yardımıyla yavaşça pastanın üzerine dökülür.bunun uzerıne sprey kremayla süslemeler yapılır ve üzerlerine de dövülmüş antep fıstığı eklenir. 1 saat dinlendirilip servis edilir.afiyet olsun




çilek jöleli karısık meyveli pasta (strawberry jelly mixed fruit pie)


malzemeler:

8 orta boy çilek

1muz
2 şeftali
1paket sade pasta kreması
3 su bardağı süt,
1 paket bitkisel çilek jölesi,
1 adet sade taban kek,



Tarifin Hazırlanışı

ıkı parcalı taban kekın ust parcasının kenarlarından 2cm kalacak sekılde ortası cıkartılır.sutle ıslatılır.daha sonra pasta kreması 1,5 su bardağı sütle çırpılır.ve kekın ortasındakı bosluga doldurulup kasıkla duzeltılır.ozerıne meyveler arzu edildiği şekilde sıralanır.2,5 su bardağı sıcak su ile çilek jölesi hazırlanır.pastanın üzerine kepçe yardımıyla yavasça dökülür.yaklaşık bır saat dınlendırılır ve daha sonra servıs yapılır.afıyet olsun.


patates keki (potato cake)


malzemeler:

3orta boy patates

1 orta boy soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 yumurta
1 bardak yogurt
aldıgı kadar un
kabartma tozu
tuz karabiber
1su bardagı sıvı yağ
üzerine susam yada çörekotu



Hazırlık

patatesler ve soganlar soyulur ve kucuk kucuk dogranır.



Tarifin Hazırlanışı

sıvı yağ,yumurta ve yogurt guzelce cırpılır daha sonra kek hamuru seklıne olacak kadar un ve kabartma tozu ılave edılır ve patates sogan tuz karabıber ve yeşillikler eklenir.yaglanmış tepsiye dökülür üzerine susam yada çörekotu ekilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerı kızarıncaya kadar pişirilir..sıcak servis edilir..arzu edilirse üzerine inceltilmiş kese yoğurdu dökerek te servis edilebilir.afiyet olsn

kedidilli karakız pastası (sauyer biscuit cake)


malzemeler:

1/2 paket kedıdılı bıskuvısı

1paket çikolatalı cremeole
4su bardağı süt
sprey krema
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1çay kaşığı dövülmüş antep fıstığı
4 adet marshmallow şekeri
1-2 adet çilek yada kiraz



Hazırlık

cremeole 2,5 su bardağı sütle önce yavaş sonra hızlı devirde çırparak hazırlanır..



Tarifin Hazırlanışı

bır sıra kedıdılı biskuvisi borcamın dıbıne bır bardak sutle ıslatılıp dosenır uzerıne creme ole nın yarısı dokulur ve kasıkla duzeltılır.uzerıne ıkıncı sıra kedıdılı bıskuvılerde yıne sutle ıslatılıp sıralanır ve yenıden kalan creme ole ıle kaplanır ve kasıkla duzeltılır.uzerıne sprey krema hındıstancevızı ve dovulmus antep ve de kırazla suslemeler yapılır..sogutulduktan sonra servıs edılır..afıyet olsn..

kıymalı bulgurlu çıtır pofuduk börek (pastry with meat and fine burghul)


malzemeler:

3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı kıyma
1,5 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta
1kase galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
tuz karabiber
5 yaprak yufka



Hazırlık

soğanlar kıymayla kavrulur ceviz kırığı da eklenir.ince bulgur sıcak su eklenerek şişirilir.hepsi birbirine katılır tuz karabiber eklenir..



Tarifin Hazırlanışı

yufkalar 8 e bölünür.her birinin arasına iç koyulup büyükçe bir sigara böreği gibi sarılır.daha sonra önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanıp bol sıvı yağda kızartılır.sıcak sıcak servis edilir.afiyet olsun canlar

kolay tava böreği (easy pan patty )






malzemeler:

2 adet yufka

1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı lor
tavayı yağlamak için margarin




Tarifin Hazırlanışı

1 yufka kenarları dısarıda kalacak sekılde teflon tavaya serilir.ıkıncı yufka el kadar parçalara ayrılır parçaların yarısı tavaya koyulur ve arasına süt ve yağ çırpılıp kat kat dökülür.üzerine lor serpilir ve parçaların diğer yarısı serpiştirilir.tavanın kenarında kalan butun yufkanın kenarları uzerıne bohça şeklinde kapatılır.kısık ateşte alt üst ederek kontrollü şekilde pişirilir.afiyet olsun..

karamel rüyası (caramel cake)


malzemeler:

1 adet sade pastatabanı

1 paket capuccino aromalı creme ole
1 adet karamel aromalı pasta kreması
1 fincan fındık kırığı
1 adet muz
5 su bardağı süt
1 fincan damla çikolata
süslemek için sprey krema,çikolata sosu
1 yemek kaşığı şeker



Tarifin Hazırlanışı

kekın alt parcası tabaga yerleştirilir ve şekerli sütle ıslatılır.pasta kreması 1,5 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır ve ılk katın uzerıne surulur.uzerıne muz ınce ınce dılımlenır.ıkıncı kat kek koyulur ve o da az şekerli sütle ıslatılır.creme ole 2,5 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır.ve ıkıncı katın uzerıne dokulur.ortası fındıklaetrafı çikolata sosu ve damla çikolatayla süslenir.sprey kremayla son rötuşlar yapılır ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.afiyet olsn canlarm..

bazlama ekmeğinde pizza (flatbread pizza)


malzemeler:

6 adet bazlama ekmeği

3 orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kuru kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
10 adet minik sosis
15-20 dilim salam
yarım kangal sucuk
50 gr tereyağı



Hazırlık

bazlamalar yağlanmış tepsilere dizilir.bir kasede 3 domates kabukları soyulup ınce ınce kıyılır,uzerıne bır yemek kasıgı domates salçası 2 yemek kaşığı kuru kekik,1çay bardağı zeytinyağı karıştırılıp sos elde edilir.



Tarifin Hazırlanışı

bazlamaların üzerine önce sos sürülür.onun üzerine ince kıyılmış sucuk salam sosis eklenir onun üstüne zeytin dilimleri yerleştirilir ve en son rendelenmiş kaşar ve birer parça tereyağı eklenip fırına verilir malzemeler pişene ve kaşar eriyene kadar pişirilip.sıcak sıcak servis edilir.afiyet olsn

lorlu kurabiye (cookies with fresh curd)


malzemeler:

2 su bardağı tatlı lor

2 yumurta
200 gr margarin
2 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un



Tarifin Hazırlanışı

1 yumurtanın beyazı ayrılıp kalan yumurtalar çırpılır.diğer tüm malzemeler ve eritilmiş margarinde eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.elle şekil verilir ve ayırdığımız yumurta akına bulanarak yağlanmış tepsiye sıralanır.önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir sonrada afiyetle yeniiiiir..

nohut şormeze (chickpea şormeze)


malzemeler:

YARIM KILO NOHUT
1 BÜYÜK BOY SOĞAN

1 ADET LAVAŞ EKMEĞİ
BIR FİNCAN YAĞ
BİR ÇAY KAŞIĞI SARIKÖK
TUZ



Hazırlık

NOHUT AKSAMDAN ISLATILIR.



Tarifin Hazırlanışı

Nohut ve iri doğranmış soğan beyaz olarak(salçasız)haslanır içine biraz sarıkök ve tuz ılave edılır.suyunu tadı kacmayacak kadar bol tutmanızı tavsıye ederım cunku lavaslar suyu cekıyor.genısce bır kaba lavaslar dogranır.haslanmıs  nohut sıcak olarak bunun uzerıne dokulur.ayrı bır yerde bır fıncan yag ıyıce ısıtılıp bunun uzerıne dokulur.cosss yapınca cok guzel oluo hele acıkmıssanız.bol salatayla afıyetle tuketılır.hepınıze afıyetler olsun.

şeftalili kar yağdı pastası (cake with peach)

malzemeler:

1 adet sade pasta tabanı

2 adet muz
1 adet şeftali(mümkünse biraz yumuşak)
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
hindistancevizi
yarım paket beyaz çikolata



Hazırlık

pasta tabanının ikinci katının ortası yuvarlak halde kenarlarından 3-4 cm kalacak şekilde çıkartılır.1 bardak sütle ıslatılır.



Tarifin Hazırlanışı

oyulmuş kısma muz doğranır ve 1 bardak sütle hazırlanmış krem şantinin yarısı buraya doldurulur.sonra ortadan çıkardığımız kısım kremanın üzerine oturtulur ve tamamı krem şantinin kalan kısmıyla kaplanır..uzerı şeftali dilimleriyle süslenir.hindistancevizi ve beyaz çikolata rendesi serpiştirilir..1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir..afiyetler olsun...

damla sakızlı güllaç (güllaç with gum mastic)



ramazan yaklaşmakta..güllaç tarifi de erkenden gelsin o zaman:))

malzemeler:

1 paket güllaç yufkası(10 adet)

1-2 parça damla sakızı
2 lt süt
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş antep



Hazırlık

süt toz şeker ve damla sakızı ıyıce kaynatılır.



Tarifin Hazırlanışı

güllaç yufkaları kırılarak borcama yerleştirin katların aralarına hafif ılımış süt gezdirin.yufkaların yarısına gelince ceviz serpiştirin.en üst kat yapıldıktan sonra gül suyunu serpip 1-2 saat sütü çekmesini bekleyin.daha sonra nar ve dövülmüş anteple süsleyin.soğuk servis edin.afiyet olsun efendim.hayırlı ramazanlar...

soğuk ayranlı çorba (cold yogurt soup)


malzemeler:

1 su bardağı nohut

2 su bardağı aşlık
500 gr süzme yoğurt
su
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
kuru nane



Hazırlık

nohut ve aşlık 2-3 saat onceden ıslatılır..



Tarifin Hazırlanışı

ıslatılmış nohut ve aşlık süzüldükten sonra düdüklüde ne çok sulu ne de çok koyu olacak şekilde haşlanır..haşlama işlemi bittikten sonra soğumaya bırakılır.. ayrı bir yerde yoğurt tuz ve soğuk su ile koyu bir ayran yapılır.soğuyan çorbamıza soğuk ayranımız karıştırılır.eğer çok koyuysa soğuk su ilave edilebilir.bir tavada sıvı yağda nane yakılır ve çorbaya karıştırılır.afiyet olsun canlar...serin serin tüketmeniz dileğiyle..

içli köfte (fine burghull balls filled with meat)




malzemeler:

hamuru için


2 su bardağı ciriş
1 su bardağı kıyma
tuz
iç malzemesi

1 su bardağı kıyma
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı ceviz içi ince kesilmiş
karabiber
pulbiber
tuz
kızartmak için sıvı yağ



Hazırlık

2 su bardağı ciriş 1 bardak ılık suyla yavaş yavaş ıslatılıp tuz ve 1 su bardağı kıyma eklenip iyice yoğurulur.



Tarifin Hazırlanışı

soğanlar ince ince kıyılır.kavrulur.uzerıne kıymada eklenip kavrulur dıger malzemelerde ılave edılıp karıştırılır.hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alınıp ortaları acılarak ıc malzemesı eklenıp yuvarlanarak kapatılır.bıtene kadar işleem tekrarlanır.bıttıkten sonra derın bır tencerede 2 lıtre su kaynatılır tamamen kaynadıktan sonra bır bır kofteler suya atılıp haşlanır.dipten yukarıya çıktıktan sonra 10 dk daha kaynatılır ve kevgırle dısarıya alınır.suzuldukten sonra bol sıvı yağda kızartılıp sıcak servıs edılır..afiyet olsun..

musul köftesi (ırakian food- musul burghull balls filled with meat)





iç malzemesi


1 su bardağı kıyma
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı ırıce dovulmuş ceviz içi
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı 1kaşık biryani baharatı.
tarçın
tuz

hamuru için

 2 su bardağı ciriş
nemlendirmek için su
tuz
az pulbiber
1 su bardağı kıyma
kaynatmak için su
kızartmak için sıvı yağ
üzerine sermek için poşet ya da alüminyum folyo..



Hazırlık

ciriş ılık suyla yavaş yavaş ıslatılarak hamur haline getirilir.kıyma,tuz,pulbiber ılave edilir ve tekrar yoğurulur..


iç malzemeleri kavrulur..



Tarifin Hazırlanışı

hazırlanan hamur 4 eşit parçaya ayrılır..düz bir zemine folyo yayılıp her bir parça 20cm çapında elle yayılarak düzgün bir yuvarlak elde edilir.



ilk parçanın üzerine kavrulmuş iç malzeme dükülerek yayılır..ikinci parça tam üstüne koyulur ve kenarları elle bastırılır.diğer parçalarda da aynı işlem uygulanır.







derin bir tencerede su kaynatılır ve içine biraz tuz atılır.tamamen kaynadıktan sonra süzgeçe köftelerden birisi koyulur ve suya indirilir.köfte piştiği zaman suyun istüne çıkar.5 dakika daha kaynatılıp bir tepsiye alınır.diğeri içinde aynı işlem uygulanır.daha sonra az sıvı yağ tavaya koyulur ve bir tabak yardımıyla çevirerek köftenin her iki yanı kızartılır..sıcak servis edilir afiyetle yenir..

çikolata soslu fındık rüyası (cake with hazelnut and chocolate sauce)


malzemeler:

1 adet pasta tabanı

1 paket sade pasta kreması
1/2 paket çikolata sosu
4 bardak süt
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
sprey krema(şart değil)



Hazırlık

1 bardak sütle pasta tabanının ılk katı ıslatılır..



Tarifin Hazırlanışı

1 bardak sütle pasta tabanının ılk katı ıslatılır..2 bardak sutle cırptıgımız krema bunun uzerıne surulur.ıkıncı kat kekımız kremanın uzerıne koyulur ve uzerıne 1 bardak sutle pişirilmiş ve soğutulmuş çikolata sosumuz dökülür.fındık damla çikolata ve antep fıstığıyla istenirse sprey kremayla süslemeler yapılır ve soğumaya bırakılır..afiyet olsun...

patatesli kıymalı fincan böreği (potatoes and meat pastry)


malzemeler:

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

iç malzemesi:
1 su bardağı kıyma
2 soğan
2patates
karabiber tuz
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için bol sıvı yağ



Hazırlık

hamur yoğurulup 1 saat kadar bekletilir..



Tarifin Hazırlanışı

iç malzemeleri kavrulup soğumaya bırakılır...kabaran hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.merdane yardımıyla 20 cm çapında açılır..iç malzemesi eklenip kenarları elimizle bastırarak kapatılır.tüm hamur bittikten sonra bol sıvı yağda kızartılır..arzuya göre yoğurtla servis edilebilir..afiyetler olsun..

halley pastası (marsmallow biscuit cake)


malzemeler:

10 adet halley

1paket kremşanti
2bardak süt
süslemek için meyveler
dövülmüş antep fıstığı



Hazırlık

halleyler bır kasenın ıcerısıne ırı ırı parcalanır.



Tarifin Hazırlanışı

kremşanti ve süt çırpılarak hazırlanır.ayrı bir kapta irice parçalanmış halleylerin üzerine dökülür ve karıştırılır.hazırlanan bu karısım serayla kaplanmıs baton kek kalıbına dokulur ve serayla kaplanır..2 saat buzlukta kaldıktan sonra cıkarılıp.ters cevrılır ve sera sıyrılır uzerıne meyve ve dovulmus anteple suslemeler yapılır ve erımeden dılımlenıp servıs edılır.afıyet olsn..



minişime donut (doughnuts)



hamur malzemesi:


3,5 su bardagı un
1su bardagı sut
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket instant maya
kızartmak ıcınbol sıvı yağ


süslemek için
1 paket beyaz çikolata sosu
2,5 bardak süt
kaşığın ucuyla pembe gıda boyası
1yemek kaşığı pasta süsü
1yemek kaşığı hindistan cevizi
1yemek kaşığı fındıkkırığı
1 yemek kaşığı dövülmüş antepfıstığı
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket dekor şekeri



Hazırlık

hamur malzemelerı karıstırılıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır unlu tepsiye dizilir ve uzerı ortulup 10-15 dakıka mayalanması beklenır...ayrı bır yerde beyaz cıkolata sosu sut ve pembe gıda boyası pişirilir ve kabuk tutmaması için sık sık karıştırılır.



Tarifin Hazırlanışı

mayalanmış hamurlar elimizle düzleştirilip çaybardağıyla kesilir.ortası da daha küçük yuvarlak bır cısımle cıkartılır.kısık ateste bol yagda pembelesene kadar kızartılır..bıraz soguduktan sonra hazırlamış olduğumuz beyaz çikolata sosuna batırılıp bir tepsiye dizilir ve üzerine antep,hindistancevizi,fındık,pasta süsü ya da damla çikolatadan serpiştirilir.sonrada kuzucuklara buyur denir...onlarda güzeeelce hüpletirler itinayla efendm...

halep köftesi (ırakian foods-halep rice patties filled with meat)

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 YUMURTA
1SU BARDAĞI KIYMA
1SOĞAN
1FİNCAN DÖVÜLMÜŞ BADEM
1 FİNCAN ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM
KARABİBER YA DA BAHARAT BİRYANİ
TUZ
KIZARTMAK İÇİN BOLCA YAĞ



Hazırlık

2 BARDAK PİRİNCİ LAPA KIVAMINDA HASLAYIN.



Tarifin Hazırlanışı

2 bardak pirinci lapa kıvamında haslayın ılıdıktan sonra ıcıne bır yumurta ekleyın ve tuzla yoğurup hamuru elde edın.iç için soganı ve kıymayı kavurun ıcerısıne dövülmüş badem ve kapatmaya yakın kuru üzümü ve baharatı tuzu ekleyin.için bıraz ılınmasını bekledıkten sonra.koftelerı yuvarlak hale getırıp ortalarını acarak ıcle doldurup kapatın daha sonra resımlerı ekleyecegım bol ve ısınmıs yagda pembeleşene kadar kızartın afıyet olsun.







mevsim meyveli rulo pasta (fruit rolled cake)



malzemeler:

hamuru için

4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı
kakao
pişirme kağıdı


kreması için
1 paket vanilyalı pasta kreması
50gr margarin
2 su bardağı süt


meyveler
4-5 mürdüm eriği
4-5 kayısı
1 muz
2 kiwi
2-3 çilek



Hazırlık

şeker ve yumurta sarıları güzelce çırpılır..un,kakao ve kabartma tozu eklenerek karışması sağlanır. yumurta akları ayrı bir kapta çırpılıp yavaşça bu karışıma eklenir.(tek yöne havalandırarak yavaş yavaş yapılırsa kek çok daha hoş olacaktır).



Tarifin Hazırlanışı

hazırlanan kek karışımı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür ve kaşık yardımıyla yayılır..önceden ısıtılmış fırında kapağı açılmadan izleyerek pişirilir..fırından çıkardıktan sonra pişirme kağıdını ayırmadan kek bir rulo haline getirirlir ve üzerine nemli bir havlu örtülür..5 dk kadar bekledıkten sonra pasta kreması süt ve margarin cırpılarak krema hazırlanır.pişirme kağıdı kekten ayrılır ve uzerıne kremanın yarısı sürülür,küçük doğranmış meyveler eklenir..sonra rulo haline getirilir ve kalan krema ile kaplanır.meyvelerle süslenir..1 saat kadar buz dolabında dınlendırdıkten sonra soğuk olarak servis edilir..

köstebek pasta (crumb cake)


MALZEMELER:

1 ADET KAKAOLU HAZIR KEK(2 PARÇALI)

2,5 BARDAK SÜT
1 PASTA KREMASI(SADE VE KARAMELLİ YAKIŞIYOR)
2 KİWİ
10 ÇİLEK
3 ORTA BOY MUZ
50GRAM MARGARİN
YARIM FİNCAN DÖVÜLMÜŞ YEŞİL FISTIK YADA HİNDİSTAN CEVİZİ YA DA PASTA SÜSÜ



Tarifin Hazırlanışı

ıkı parcalı kekın ust parcasının ortası kenarlarında 3-4cm kalacak sekılde oyulur ve baska bır yerde ufalanır.alt parça az şekerli 1 bardak sütle ıslatılır.oyulmus kısma muzlar ıkıye bölünüp sıralanır üzerine çilek ve kivilerde ince ince doğranır.rondoda 50gram margarınle arzuya gore pasta kreması ve 1,5bardak sut çırpılıp hazırlanır ve meyvelerin üzerine kubbe biçiminde sıvanır.bunun uzerıne ufalanmıs kek parcası dokulur ve arzuya gore hındıstancevızı yada dövülmüş yeşil fıstık eklenip soğuduktan sonra servis edilir.afiyet olsun.

kepekli poğaça (bran buns with cheese filling)


malzemeler:

500gr un

50 gr kepek
1 yumurta
1 bardak ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
ılık su
tuz
1 paket instant maya
içine istenilen malzeme koyulabilir ben lorlu yaptım
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
1 fincan susam



Hazırlık

süt,un,kepek,yumurta,maya tuz ve su,sıvı yağ hamur şekline getirilip güzelce yoğrulur..1 saat bekletilir..



Tarifin Hazırlanışı

tepsimiz yağlanıp mayalanmış hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesiyle doldurulur. elimizle şekil verdikten sonra tepsiye sıralanır..üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir..170 derece fırında uzerlerı kızarıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun canlar..

mozaik pasta (mosaic cake)


malzemeler:

1 paket margarin

1 su bardağı şeker
1,5 bardak süt
1 paket kakao
1 yumurta sarısı
2 paket bisküvi
10 adet ceviz içi



Hazırlık

bisküviler bir kaba parçalanır..



Tarifin Hazırlanışı

süt, yumurta ve kakao başka bir kapta karıştırılır.margarin eritilir ve içine şeker eklenir hepsi karıştırılır.hazırlanan karışımlar bisküvilerle yoğurulur.kek kalıbının dibine her dilime bir ceviz yerleştirilip.karışım kek kalıbına dökülür.buzlukta 2-3 saat dinlendirilip.soğuk servis edilir..dondurmayla sunumu hoş oluyor..

annemin yulaflı ekmeği (oatmeal bread)



malzemeler:

500 gr yulaf unu

250 gr buğday unu
yarım paket yaşmaya
1 bardak süt
1/2 su bardağı iç ceviz
tuz



Hazırlık

bir bardak ılık su da maya köpürene kadar beklenir.



Tarifin Hazırlanışı

unların ortası havuz yapılarak maya ve süt buraya eklenir yavaş yavaş yoğrularak hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ayrıca ılık su ilave edilip yoğrulur.20-25 dk kabarıncaya kadar beklenır ıkı katına ulaşınca.yağlanmış tepsiye yayılarak üzerine ceviz serpilip 180 derece fırında ağır ağır pişirilir...afiyetle yenir..



irmik tatlısı (semolina dessert with syrup)




malzemeler:

1 yumurta

1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
1su bardağı un
1 kabartma tozu



şurubu için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su



Hazırlık

2,5 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şeker kaynatılmadan sadece karıştırılır.derince bir kapta bekletilir.



Tarifin Hazırlanışı

irmik,un,yumurta,sıvı yağ,yoğurt kabartma tozundan yumuşak bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakıka pembeleşene kadar pişirilir.daha sonra fırından cıkartıp sıcakken daha once hazırladıgımız soguk su şeker karışımının içine atılır ve 10 dakıka şurubu çekmesi beklenir.daha sonra tepsiye alınır.soguduktan sonra servıs edılır.afıyet olsun canlarrr

avizemizi evimize uydurduk

abim iki ay önce kendi evine geçti..perdeler halılar hepsi iyi avizeyi bir türlü uyduramadık.salonlarında genellikle siyah ve kırmızı renkler hakimdi..buna uygun avize aradığımızda ya bulamıyor yada çok pahalı şeyler buluyorduk o an zihnimde bu fikir canlandı bu zamana kadar çok takı tasarladım neden şimdi de avize tasarlamayayım..işte bu fikirle beğendiğimiz sade bir avize aldık ve avizeyi satan yerden renkli ve güzel şekilli avize boncukları aldık.bir sıra siyah bir sıra kırmızı kristal ve ortaya bir kırmızı damla..hem güzel hem farklı hem bizden oldu.yengem bayıldı bende çok mutlu oldum haliyle.şimdi o avizeyi sizlerle de paylaşmak istedim..belki bir fikir olur diye..


lorlu biber dolması (fried bell peppers filled with cheese)


malzemeler:

yarım kilo küçük yeşil dolmalık biber

1 su bardağı lor
1 su bardağı çökelek
1 demet dereotu
1 yumurta
kızartmak için yağ



Hazırlık

biberlerin içleri çıkartılır.



Tarifin Hazırlanışı

çökelek,yumurta,lor ve ince kıyılmış dereotundan bir karışım elde edilir.daha sonra bu karışım içi çıkartılmış dolmalık biberlerin içerisine doldurulur ve kızgın yağda pişirilir.soğumadan servis edilir.afiyet olsun.

sütlü domates çorbası (tomato soup with milk)


malzemeler:

5-6 orta boy domates

3 yemek kaşığı un
1 diş sarmısak
1 adet knorr et syu tablet
2 bardak süt 1 litre sıcak su
sıvı yağ
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
üzerine rendelemek için kaşar peyniri



Hazırlık

5-6 orta boy domates kabukları soyulup rondodan geçirilir..



Tarifin Hazırlanışı

un yağsız olarak kavrulur daha sonra üzerine sıvı yağ eklenir,sarmısak soyulup yağa ince ince kıyılır rondodan geçirdiğimiz domatesler eklenir ve üzerine sütle sıcak su ilave edilir bir adet knorr ve tuz karabiber ilave edilir..15 dk kadar pişirilir..ocaktan indirmeye yakın bir kaşık tereyağı eklenir..servis sırasında üzerine kaşar da rendelenirse lezzetinden emin olabilirsiniz...



muz jöleli sürpriz (jelly banana cake)


1 paket piknik bisküvi

1 paket bitkisel muz jölesi
1 paket muzlu creme ole
1,5 bardak süt
1 adet muz
süslemek için arjantin şekerleri



Hazırlık

jöle 2,5 bardak sıcak suyla çırpılıp kek kalıbına dökülür ve dışarıda soğutulduktan sonra buzdolabına koyulup donması beklenir.donduktan sonra üzerine muz dılımlerı eklenır.



Tarifin Hazırlanışı

bisküviler creme ole ve süt çırpılır sıkma torbasına doldurulur ve muzların uzerıne sıkılır.bir süre de bu şekilde bekletildikten sonra düz bir servis tabağına ters çevrilip şekerlerle süslenir dilimlenerek servis edilir..

deniz börülcesi salatası (salads)


deniz kokusunu bilenler çok iyi bilir bu salatanın lezzetini..deniz börülcesi bir ege klasiği..


malzemeler:

4 bağ deniz börülcesi

1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı



Hazırlık

4 bağ deniz börülcesi alınır



Tarifin Hazırlanışı

deniz börülceleri yıkanıp düdüklü tencereye kapatılır.15 dk kaynatılır.bu bitki kendisinden tuzlu olduğundan tuz ilave edilmez.daha sonra çıkartılıp resimdeki gibi tek tek kılçıkları çekilerek çıkartılır.en son üzerine limon ve zeytinyağıyla sos yapılıp afiyetle yenir..

toz pembe (strawberry creme cake)





malzemeler:

2 yumurta
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
2 bardak un
bir çimdik pembe
gıda boyası
kabartma tozu
vanilya


süsü için

1 adet çilekli creme ole
2 bardak süt
arjantin şekeri
şekerlemeler



Hazırlık

creme ole 2 bardak sütle hazırlanır..



Tarifin Hazırlanışı

yumurta ve şeker iyice çırpılır.süt ve yağ ilave edilir.sonra un,vanilya ve pembe boya eklenip yeniden çırpılır.son olarak kabartma tozu eklenir ve muffin kalıplarına 2 şer yemek kaşığı dökülür.benim muffin kalıplarım az gelince kalanı kek kalıbıma doldurdum..önceden ısıtılmış 125 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.fırından çıkartınca hazırladığımız creme ole üzerlerine sürülür ve şekerlerle süslenir..afiyet olsun:)))

kabak mücveri (fried zucchini patties)


malzemeler:

4-5 orta boy yeşil kabak

1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1yumurta
1 kuru sogan
tuz karabıber
bır su bardagı un
kızartmak için bol sıvı yağ


Tarifin Hazırlanışı

derınce bır kaba kabaklar rendelenır.suyu sıkılır ve dokulur.bunun uzerıne sogan rendelenır.yeşilliklerin hepsi ince ince doğranıp eklenir.1 yumurta kırılır.tuz karabiber ve un eklenip kaşıkla karıştırılır.bol sıvı yağda arkası önü kızartılır ve havlu peçete serilmiş kaba alınır.arzuya göre sade veya yogurtla servis edilir..afiyet olsun..

bahar pastası (spring cake)

görüntüsü şık, lezzeti harika bir kolay pasta ile daha buradayım..inşallah dener ve memnun kalırsınız..sevgiyle..




malzemeler:

1 adet kakaolu pastaban

1 adet vanilyalı pasta kreması
3 bardak süt
2 büyük kalıp sütlü çikolata
2 muz
1 mandalin
1 kaşık çilek reçeli
damla çikolata
süsleme şekeri
2 kaşık şeker



Hazırlık

1,5 bardak süt ile pasta kreması çırparak hazırlanır.içerisine 1 kaşık damla çikolata da eklenip karıştırılır.2 kalıp çikolata içerisine yarım bardak süt eklenip benmari usulü eritilir.



Tarifin Hazırlanışı

kekin alt katı şekerli süt ile ıslatılır ve pasta kreması sürülür.ikinci katı yapıştırılır ve üzerine çikolata sosu dökülür.muzlar uzunlamasına ikiye bölünüp pastanın üst kenarına sıralanır.onun içine mandalinler sıralanır ve ortaya çilek reçeli koyulur. şekerlerle süslenip soğutulduktan sonra servis edilir. afiyet olsun

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages