6 Temmuz 2010 Salı

mevsim meyveli rulo pasta (fruit rolled cake)



malzemeler:

hamuru için

4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı
kakao
pişirme kağıdı


kreması için
1 paket vanilyalı pasta kreması
50gr margarin
2 su bardağı süt


meyveler
4-5 mürdüm eriği
4-5 kayısı
1 muz
2 kiwi
2-3 çilek



Hazırlık

şeker ve yumurta sarıları güzelce çırpılır..un,kakao ve kabartma tozu eklenerek karışması sağlanır. yumurta akları ayrı bir kapta çırpılıp yavaşça bu karışıma eklenir.(tek yöne havalandırarak yavaş yavaş yapılırsa kek çok daha hoş olacaktır).



Tarifin Hazırlanışı

hazırlanan kek karışımı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökülür ve kaşık yardımıyla yayılır..önceden ısıtılmış fırında kapağı açılmadan izleyerek pişirilir..fırından çıkardıktan sonra pişirme kağıdını ayırmadan kek bir rulo haline getirirlir ve üzerine nemli bir havlu örtülür..5 dk kadar bekledıkten sonra pasta kreması süt ve margarin cırpılarak krema hazırlanır.pişirme kağıdı kekten ayrılır ve uzerıne kremanın yarısı sürülür,küçük doğranmış meyveler eklenir..sonra rulo haline getirilir ve kalan krema ile kaplanır.meyvelerle süslenir..1 saat kadar buz dolabında dınlendırdıkten sonra soğuk olarak servis edilir..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu