iç malzemesi
1 su bardağı kıyma
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı ırıce dovulmuş ceviz içi
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı 1kaşık biryani baharatı.
tarçın
tuz
hamuru için
2 su bardağı ciriş
nemlendirmek için su
tuz
az pulbiber
1 su bardağı kıyma
kaynatmak için su
kızartmak için sıvı yağ
üzerine sermek için poşet ya da alüminyum folyo..
Hazırlık
ciriş ılık suyla yavaş yavaş ıslatılarak hamur haline getirilir.kıyma,tuz,pulbiber ılave edilir ve tekrar yoğurulur..
iç malzemeleri kavrulur..
Tarifin Hazırlanışı
hazırlanan hamur 4 eşit parçaya ayrılır..düz bir zemine folyo yayılıp her bir parça 20cm çapında elle yayılarak düzgün bir yuvarlak elde edilir.
ilk parçanın üzerine kavrulmuş iç malzeme dükülerek yayılır..ikinci parça tam üstüne koyulur ve kenarları elle bastırılır.diğer parçalarda da aynı işlem uygulanır.
derin bir tencerede su kaynatılır ve içine biraz tuz atılır.tamamen kaynadıktan sonra süzgeçe köftelerden birisi koyulur ve suya indirilir.köfte piştiği zaman suyun istüne çıkar.5 dakika daha kaynatılıp bir tepsiye alınır.diğeri içinde aynı işlem uygulanır.daha sonra az sıvı yağ tavaya koyulur ve bir tabak yardımıyla çevirerek köftenin her iki yanı kızartılır..sıcak servis edilir afiyetle yenir..
0 yorum:
Yorum Gönder
yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...