6 Temmuz 2010 Salı

annemin yulaflı ekmeği (oatmeal bread)



malzemeler:

500 gr yulaf unu

250 gr buğday unu
yarım paket yaşmaya
1 bardak süt
1/2 su bardağı iç ceviz
tuz



Hazırlık

bir bardak ılık su da maya köpürene kadar beklenir.



Tarifin Hazırlanışı

unların ortası havuz yapılarak maya ve süt buraya eklenir yavaş yavaş yoğrularak hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ayrıca ılık su ilave edilip yoğrulur.20-25 dk kabarıncaya kadar beklenır ıkı katına ulaşınca.yağlanmış tepsiye yayılarak üzerine ceviz serpilip 180 derece fırında ağır ağır pişirilir...afiyetle yenir..



0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu