6 Temmuz 2010 Salı

içli köfte (fine burghull balls filled with meat)




malzemeler:

hamuru için


2 su bardağı ciriş
1 su bardağı kıyma
tuz
iç malzemesi

1 su bardağı kıyma
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı ceviz içi ince kesilmiş
karabiber
pulbiber
tuz
kızartmak için sıvı yağ



Hazırlık

2 su bardağı ciriş 1 bardak ılık suyla yavaş yavaş ıslatılıp tuz ve 1 su bardağı kıyma eklenip iyice yoğurulur.



Tarifin Hazırlanışı

soğanlar ince ince kıyılır.kavrulur.uzerıne kıymada eklenip kavrulur dıger malzemelerde ılave edılıp karıştırılır.hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alınıp ortaları acılarak ıc malzemesı eklenıp yuvarlanarak kapatılır.bıtene kadar işleem tekrarlanır.bıttıkten sonra derın bır tencerede 2 lıtre su kaynatılır tamamen kaynadıktan sonra bır bır kofteler suya atılıp haşlanır.dipten yukarıya çıktıktan sonra 10 dk daha kaynatılır ve kevgırle dısarıya alınır.suzuldukten sonra bol sıvı yağda kızartılıp sıcak servıs edılır..afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu