31 Aralık 2010 Cuma

GÜZEL BİR YIL , BİR ÖMÜR DİLİYORUM CANLARIMA..



CANLARIM..HAYIRLI,HUZURLU,SAĞLIKLI,MUTLU VE BAŞARILARLA DOLU BİR YIL DİLİYORUM HEPİNİZE..DİLERİM GÖNLÜNÜZDEN GEÇİRDİKLERİNİZ HAYIRLISIYLA GERÇEK OLUR...DİLERİM KÖTÜLÜKLERDEN KORUNURSUNUZ HEP..DİLERİM AYRI OLANLARINIZ KAVUŞUR HAYIRLISIYLA(İNŞALLAH BİZ DE:) SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE KEYİFLE,SAADETLE HAYIRLARLA GEÇİRİLECEK KOCA BİR ÖMÜR DİLERİM..




SEVGİLERİMLE..



PINAR İPEKCİ



29 Aralık 2010 Çarşamba

bal kabaklı kek ve elmalı tatlı(pumpkin pie and apple dessert)

geçen hafta sonu öyle coşmuşum ki yaptıklarımı eklemeye fırsat kalmamış..baktım pc de bekliyorlar öyle masum masum..hadi ekleyeyim dedim...
işte tarifler :








bal kabaklı kek:

malzemeler:

2 ince dilim balkabağı
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
kabartma tozu
dereotu,maydanoz
tuz,karabiber

hazırlanışı:

yumurta yağ ve yoğurt çırpılır.un elenerek eklenir ve rendelenmiş balkabakları ile kıyılmış maydanoz,dereotu ve tuz,karabiber eklenir.son olarak kabartma tozu ilave edilir ve güzelce karıştırıldıktan sonra yağlanmış borcama dökülür.175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir..piştikten sonra dilimlenerek servis edilir..üzerine yoğurt eklenince de süper oluyor tavsiye ederim canlarım..








elmalı tatlı:

krema malzemeleri:

•750ml süt

•1 yumurta

•2 yemek kaşığı tereyağı

•3 yemek kaşığı un

•1 su bardağı şeker

•1 paket vanilya

içine:

•dövülmüş ceviz, kuru incir, tarçın

ayrıca:

•4 adet sarı elma

•toz şeker

•8  adet pötibör bisküvi

•hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın(incirler ince ince doğranmış olarak). Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın..sonra da afiyetle yiyin olaamı canlarım..

nitelik mi nicelik mi?


Çölde susuz kalanı hayata döndüren içtiği suyun ilk yudumudur..soluksuz kalan ilk nefesle can bulur..ilk göz buluşmasıyla başlar gerçek aşk.. anneyle yavrusu arasındaki bağ ilk dokunuşla başlar..

dost ile geçirilen zamanın çokluğu mu? yoksa kısacık zamanlarda bile olsa paylaşılanın mahiyeti midir mühim olan?

Ne kadar verdiğimiz mi mühim neyi verebildiğimiz mi? Maddeyi paylaşmak mı mühim yüreği paylaşmak mı? Maldan mı veren makbul? Yoksa candan mı?



Ne kadar başarılı olduğumuz mu daha önemsenmeli yoksa neleri başarabildiğimiz mi?



Yolculukları ne kadar zamanda bitirebildiğimiz mi mühim o yolculuklardan alabildiğimiz haz mı?



Kaç çeşit yemek yapabildiğimiz mi mühim paylaşmış ya da paylaşamamış olmamız mı?



Durulmalı..öz sesine kulak vermeli insan..öylesi içi boşaltılmakta ki en kıymetli olguların..öylesine takılıp kalmışız ki olaylara..körü körüne..her şey sayıyla..halbuki gönülden çıkan o sıcacık duyguların sayısı yok,hesabı yok..insan olmaktan uzaklaşmaktır saymak..yaradılışına ters düşmektir..bu düpedüz yabancılaşmayı getirir önce kendisine el olur insan sonra en yakınındakinden itibaren başlar saymaya..bana bir verdi ona beş..bana bir geldi ona üç..tamamen boşalana değin en kıymetli duyguların içi .....tükenerek ve tüketerek yürünen bir yol gibi uzar gider…



Bir de bakarız ki her şey bomboş..erdem mi? O da neymiş?iyi niyet mi? safça! Karşılıksız verebilmek mi? Mümkün değil…



Olmayalım..böyle olmayalım..saymadan verelim..tamahsızca alalım..yüreğimize sığdığı kadar kabul edelim..yürüdüğümüz yollarda ki çiçeklerin kokusuna tercih etmeyelim sürati..

Düşene yardım elimizi incitmeden uzatalım.canından vazgeçene can olalım…kirletmeyelim en değerli yanımızı..sevgimizi olduğu gibi duru yaşayalım..zamana,mekana hapsetmeyelim yüreğimizin akışlarını,bakışlardaki sırra sarılalım..gönlümüzden geldiği kadar verelim,yüreğimize sığdığınca alalım.hırslarımızın esiri olmadan sahip olalım..olabildiklerimize..



Sevgiyle..



Pınar İpekçi

29/12/2010-İzmir

27 Aralık 2010 Pazartesi

3D Karmakarışık(rapunzel),fırında köfteli patates ve havuçlu kek (baked meatballs with potatoes and carrot cake with wallnut)



kuzucukları bahane edip ne olur gidin bu filme dostlar..animasyon deyip geçmeyin an geldi kahkahalarla güldük..an geldi gözyaşlarımız süzülüp gitti yanaklarımızdan..çok güzel hazırlanmış bir animasyondu..minikler ve anne babalar hiç pişman olmayacak inanın..Libya ya gidecek olmak biraz bu yüzden endişelendiriyor beni..çok seviyoruz biz ailece sinemayı..eşim bile izne geldiği gibi hemen sorar hangi filmler var hadi gidelim diye..aynı gün 3 filme gittiğimizi bilirim.. o derece yani..dilerim Libyada da vardır biryerlerde sinema ya da en yakın zamanda var olur inşallah..ya da girirşimci ruhum devreye girirverir hemen kendimden korkuyorum:))

karmakarışık isimli film bir rapunzel masalı..konu zaten hoş ama mümkünse 3 boyutlu olarak izlemenizi tavsiye ederim..bu kez cinebonuslarda çocuklar için minik 3 boyutlu gözlükler vardı ilk kez..prenses mavisu kendisine has bu özel ilgiden pek memnun kaldı..görmenizi isterdim..lütfen  gözlüğümü alabilirmiyim?? derken  ifadesi pek hoştu..


Başkaca neler yaptık hemen o kısma geçelim..abimlerdeydik hafta sonu..cumartesi akşamı hadi biraz kendimize özel yemekler yapalım dedik..başarılı da olduk diye düşünüyorum..yengem canım benim...tatlı kızkardeşim..onunla birlikteyken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum..rabbime çok şükür benim yengem o..

işte şimdi doğaçlama fırında köfteli patates









malzemeler:

500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1diş sarmısak
karabiber,tuz,kimyon
maydanoz
ufalanmış kuru ekmek
3-4 orta boy patates
2 yemek kaşığı salça
bir çay bardağı sıvı yağ


hazırlanışı:

kıyma.rendelenmiş soğan,sarmısak,ekmek içi,tuz baharat ve maydanoz yoğurularak köftemiz hazırlanır.ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak izmir köfte şekli verilir.patatesler soyulup boyuna 3 eşit parçaya ayrılır.hafifçe yağlanmış borcama bir patates bir köfte olarak sıralanır.üzerlerinde hafifçe sıvı yağ gezdirilip 200 derece fırında 15 dakika kadar kızartılır.bu sırada 2 yemek kaşığı salça 2 su bardağı su yarım çay bardağı sıvıyağ karıştırılıp kısık ateşte biraz kaynatılır.hafifçe kızarmış olan köftelerin üzerine kaşık yardımıyla yayıldıktan sonra 15 dakika daha pişirilir.sıcak sıcak servis edilir.afiyetle de yenir:)




havuçlu keke gelince onun serüveni de şöyle:)





malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
2 orta boy havuç rendesi
1 fincan iri kıyılmış ceviz içi
kabartma tozu
vanilya aroması
1 çay kaşığı kakao
aldığı kadar un

hazırlanışı:

yumurtalar ve şeker , şeker eriyene kadar çırpılır.üzerine yağ ve süt eklenip karışması sağlanır.tarçın vanilya aroması kakao da çırpıldıktan sonra un elenerek eklenir.kek kıvamını bilirsiniz puding kıvamı gibi olacak kadar un eklenecek.son olarak rendelenmiş havuç,ceviz ve kabartma tozu eklendikten sonra yağlanmış kalıba dökülecek 175 derece fırında 25 dk kadar pişirilecek.kürdanla kontrol edildikten ve  müspet sonuç alındıktan sonra ters çevrilerek kalıptan çıkartılıp mideye gönderilecek:))afiyetler olsun şekerler..



bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages