18 Haziran 2010 Cuma

haşhaşlı cevizli çörek (bread with poppy seeds and walnut)


malzemeler:

2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt

1 paket instant maya
1yemek kaşığı tozşeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1kase ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
susam

Hazırlık

hamur yoğurulur ve bir saat kadar dinlendirilir..

Tarifin Hazırlanışı

süt,maya,şeker tuz ve aldığı kadar un yoğurulur ve üzeri örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir.haşhaş sıvı yağ ile inceltilerek hazırlanır..hazırlanan hamur iki parçaya bölünür ve çok ince olmayacak şekilde açılır..üzerine haşhaş sürülür ve ceviz serpilir.daha sonra bu hamur rulo haline getirilir ve 5 cm lik parçalar halinde kesilir.kesilen parçalar dik şekilde yağlanmış borcama yerleştirilir.aynı işlem diğer parçayla da tekrarlanır.borcama yerleştirdiğimiz hamurların üzerine elle bastırılır,yapışması sağlanır..üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenir.

son kısmı başaramazsanız beni çağırın ben yerim:))

tahinli çörek (shortbread with tahini)


kullanılan malzemeler:

hamur malzemesi

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 paket instant maya
aldığı kadar un
bir çay kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı şeker

iç malzemesi
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker

üzerine
1yumurta sarısı
Hazırlık

hamurumuz mayalandırılır
Tarifin Hazırlanışı

mayalanmış hamurumuz iki parçaya bölünür ve merdane yardımıyla 1cm inceliğinde açılır..üzerine şeker tahin karışımı sürülür ve ince şeritler kesilerek rulo haline getirilir.hazırlanan rulolardan muffin kalıplarına sığacak şekilde parçalar kesilir ve muffin kalıplarına yerleştirilir.üzerine yumurta sürülüp öncede ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.sıcak sıcak servis edilir..afiyet olsun..

muz veçilek glazürlü muffin ( muffin with banana and strawberry sauce)


kullanılan malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
birkaç damla muz ve çilek aroması
aldığı kadar un


glazür için:

5 yemek kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
kırmızı ve sarı gıda boyası muz ve çilek aromaları



Hazırlık

5 yemek kaşığı pudra şekeri yarım çay bardağı süt karıştırılır.daha sonra bu karışım ikiye bölünür.yarısına muz aroması ve sarı gıda boyası,diğer yarısına çilek aroması ve kırmızı gıda boyası ilave edilir..
Tarifin Hazırlanışı

yumurtalar ve şeker iyice çırpılır..üzerine süt ve yağ ilave edilip çırpılır ve un elenerek eklenir.. , vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karışım ikiye bölünerek aroma ve gıda boyaları ilave edilir kek kağıtlarına dökülür..150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.çıkar çıkmaz hazırlamış olduğumuz glazür bir fırça yardımıyla keklerin üzerine sürülür..şekerlerle süslenebilir..afiyetler olsun..

millefoglie pasta (flaked pastry dessert)


kullanılan malzemeler:

1 adet millefoglie hazır milföy seti(içerisinde 3 kat pişirilmiş tatlı milföy,toz krema karışımı,pudra şekeri var.)

1,5 bardak süt
1yemek kaşığı tereyağı
arzu edilen aromalar ben bolca hindistancevizi ve biraz da vanilya aroması kullandım

istenildiği taktirde meyvelerle zenginleştirilebilir..



Hazırlık

millefoglie hazır milföy setini bulun gerisi kolay:))ben izmirde büyük kipa da buldum..

Tarifin Hazırlanışı

paketten çıkan krema süt ve tereyağı çırpılarak hazırlanır..içerisine istenilen aromalar da eklenir..her bir kat arasına bu kremadan sürülür..ve istenirse meyve ilave edilebilir..en son katın üzerine de krema karışımı sürüldükten sonra pudra şekeri elenir..birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir..gerçekten çok hoş ve hafif bir lezzet tavsiye ederim tatlıcıklarım..

kıymalı pırasa kavurma (leek stew with meat)


kullanılan malzemeler:

500gr ince pırasa

50gr kıyma
sıvı yağ
tuz



Hazırlık

pırasalar ince ince kıyılır



Tarifin Hazırlanışı

yağda önce kıyma kavrulur tam kırmızılaşmadan pırasalar ilave edilir ve çevirerek onlarda kavrulur..sonrasında ara ara karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika daha kavrulur..tuz ve eğer istenirse baharatlar ilave edilir..afiyetle sıcak sıcak yenir..

sebzeli kafes (vegetable bread)


kullanılan malzemeler:

iç malzemesi:
2 kabak

1 havuç
2-3 taze soğan
1 bardak kese yoğurdu
tuz baharat

hamuru için
1 pk instant maya
1 bardak ılık süt
aldığı kadar un
tuz

üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
1 bardak ılık su




Hazırlık

hamur yoğrulup ılık bir yerde üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır..
derince bir kaba yıkanıp soyulmuş havuç ve kabaklar rendelenir.üzerine julyen doğranmış yeşil soğanlar ilave edilir.bu karışımın suyu iyice sıkılır ve süzdürülür.içerisine yoğurt,tuz ve baharatlar ilave edilir ve iç malzememiz hazırlanmış olunur.



Tarifin Hazırlanışı

hazır hale gelen hamurun 2/3 si elle yağlanmış borcamın tabanına kenarları yukarıya taşacak şekilde yayılır.bunun üzerine hazırladığımız iç dökülür ve hamurun kalan kısmından elle parçalar kopartılıp uzun şeritler üzerinde kafes gibi hamurun üzerine döşenir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir.önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..aynı zamanda iç malzemenin suyunu çekip çekmediğini de kontrol edin.ağır ağır pişsin..afiyetler olsun..

bat (tokat yöresinden) (green lentil soup with vegetables)





2 su bardağı yeşil mercimek
-1 su bardağı ince bulgur
– 5-6 adet taze soğan
– 1/2 demet maydanoz, dereotu
Varsa -1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane – Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber,
-1 adet limon suyu
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı biber veya domates salçası –



Tarifin Hazırlanışı

Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. sonra Küçük küçük doğradığımız, , taze soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Afiyet olsun

hurmalı şekerleme topları (date dessert)

ÖZELLİKLE RAMAZANDA HARİKA GİDEN HURMANIN FARKLI BİR SUNUMU.


Kullanılan Malzemeler:



YARIM KİLO HURMA
BİR FİNCAN SUSAM
YARIM FİNCAN YAĞ
2 FİNCAN HİNDİSTANCEVİZİ YA DA DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI



Tarifin Hazırlanışı

Hurmalar once yıkanıp çekirdekleri ve sapları çıkartılır.teflon tava da önce susamlar pembeleşene kadar



kavrulur.daha sonra içine yarım fincan yağ ve sonra hurmalar atılıp 5 dakıka ezerek kavrulur.ocaktan alınıp bıraz soguması beklenır. Sonra elle şekil verilip dövülmüş antep yada hindistan cevizine bulanır.işte size farklı bir şekerleme.afiyet olsun


kırmızı pilav(kırmızı pirinç) (pilaf with tomato paste)

yine ırakta öğrendiğim bir pilav..


Kullanılan Malzemeler:


3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı sıvı yağ
6su bardağı su
2 adet etsuyu tablet
2 çaykaşığı kaşığı limontuzu
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlık

pirinç ılık suyla ıslatılır..

Tarifin Hazırlanışı

salça ve yağ kavrulur su üzerine dökülür etsuyu tableti limontuzu karabiber kaynatılır daha sonra pirinç süzülüp suya atılır.suyunu çekene kadar dikkatle ara ara karıştırılıp daha sonra altı kısılır varsa altına sac koyarsanız daha güzel pişer..kısık ateşte piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirilip servis edilir afiyet olsun canlar...

çikolata soslu muffin (muffin with chocolate sauce)

kullanılan malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay bardağı fındık kırığı
birkaç damla hindistancevizi aroması
kakao
aldığı kadar un


sosu için:
bitter çikolata yı eritip biraz sütle sulandırarak sos elde edebilirsiniz ya da hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz..



Hazırlık

fırın 150 derecede ısıtılır..



Tarifin Hazırlanışı

yumurtalar ve şeker iyice çırpılır..üzerine süt ve yağ ve kakao ilave edilip çırpılır ve un elenerek eklenir..sonrasında fındık kırığı aroma ve vanilya kabartma tozu ilave edilip kek kağıtlarına dökülür..150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.çıkar çıkmaz benmari eritilöiş sütlü çikolata karışımı muffinlerin üzerine gezdirilir..güzel güzel ikram edilir..

madımak

ben böyle lezzet görmedim... çemenle de tüketildiğinde ayrı bir lezzete bürünüyor..tavsiye ederim..


Kullanılan Malzemeler:


2 kase kuru madımak otu
1 çay bardağı bulgur
2 domates
1 soğan
zeytinyağı
tuz




Tarifin Hazırlanışı

soğan rendelenir ve yağda kavrulur..üzerine rendelenmiş domatesler eklenir ve kavrulur.madımak eklenir.daha sonra 2 su bardağı su ilave edilir.kaynadıktan sonra bulguru atılır ve bir taşım kaynatılır..afiyet olsun...sarmısak sevenler sarmısaklı yoğurt eklerlerse tadından yenmez...

bakla ve patlıcan balığı (fried aubergine slices and broad bean with egg sauce)


böyle birşey eminim birçoğunuz duymadınız bile.. ama bir kez deneyin vazgeçemeyeceksiniz...




 250 gr taze bakla
1 adet patlıcan
tuz
2 adet yumurta
1 türk kahvesi fincanı un
yarım şişe içme sodası
kızartmak için sıvı yağ



Hazırlık

baklalar yıkanıp butun olarak haşlanır.
patlıcan ince uzun doğranır tuzlanır.


Tarifin Hazırlanışı

derin bir kapta yumurtalar un ve yarım şişe soda tuz karıştırılır..haşlanmış baklalar bu karışıma bulanıp sıcak bol sıvı yağda kızartılır..aynı işlem patlıcanlarla da tekrar edilir..sıcak sıcak afiyetle tüketilir..

portakal kabuğu reçeli (orange peel jam)

2 kilo portakalın kabuğu

1 kilo şeker
şekerin üzerini örtecek kadar su
1 adet limonun suyu


Hazırlık

portakallar iyice yıkanır..üst kabukları ince bir tabaka soyulur ya da hafifçe rendelenir..



Tarifin Hazırlanışı

portakal kabukları dilim dilim soyulur.minik rulolar haline getirilerek iğne yardımıyla ipe dizilir.bunlar 15- dakika kadar kaynatıldıktan sonra süzülüp soğuk su dolu bir kaba alınır ve bir gece bekletilir.ertesi gün derince bir tencereye önce şeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edilir.
kaynatılır.kaynadıktan sonra portakal kabukları da ilave edilir ve köpüğü alınarak 15 dakika kadar kaynatılır.en son içerisine bir limonun suyu ilave edilir.daha sonra ocaktan alınır.ipleri çıkartılır. ılınınca kavanozlara boşaltılır ve kavanozlar ters çevrilerek soğumaya bırakılır.afiyet olsun..


BU TARİFLE  http://mandalincikmazi.blogspot.com/  portakallı tarifler etkinliğindeyiz inşallah..emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler yıldız hanım a

aromatik tarçınlı cevizli sürpriz (cinnamon and walnut muffins)




bu keki ne zaman yapsam iltifatlara boğulurum..tarif vermekten yorulurum..denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim lezzetlerden..kokusu kapınızın önünden bile hissedilecek..


 Kullanılan Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 bardak un
10-15 adet ceviz içi
2 çay kaşığı toz tarçın
2 çay kaşığı toz zencefil






Tarifin Hazırlanışı

yumurta ve şeker güzelce çırpılır.içerisine süt yağ ve un eklenip iyice karıştırılır son olarak içine vanilya,kabartma tozu,ceviz,zencefil ve tarçın eklenir.yağlanmış kalıba ya da küçük kek kağıtlarına dökülür..üzeri cevizle süslenir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dk hiç kapağı açılmadan 30 dk pişirilir..afiyetler olsun..

çılbır (poached eggs d'orsay with yoghurt and melted butter)

5 dakikada yemek istediğinizde...


Kullanılan Malzemeler:


3 yumurta
1 su bardağı kese yoğurdu
2 diş sarımsak
kırmızı biber nane
4 kaşık zeytinyağı
tuz



Hazırlık

bır tavada yarıya kadar su doldurulup kaynatılır içine tuz atılır.



Tarifin Hazırlanışı

su kaynadıktan sonra yumurtalar bırer bırer yavasca suya kırılır ve 3 dk kaynatılıp kevgırle dagıtmadan alınır ve bır tabaga cıkartılır.uzerine



sarmısaklı yogurt hazırlanıp dökülür.bır tavada zeytinyağı ısıtılır ve içine kırmızı biber eklenır bu da yogurdun ustune dokulur son olarak en uste kuru nane eklenıp servıs edılır.afıyet olsun....

fırında zeytinyağlı kızartma (baked patatoes and vegetables with olive oil)





yağda kızartmaya göre çok daha hafif bir kızartma şekli...hem sağlıklı hem lezzetli...

4-5 orta boy patates
1 topan patlıcan
yarım kilo tatlı manisa biberi(kokulu)
5-6 domates
2-3 diş sarmısak
bir çay bardağı su
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz

Hazırlık

patates ve patlıcanlar soyulur,biberlerin sapları kesilir sarmısaklar soyulur hepsı yıkanır.


Tarifin Hazırlanışı

ıstedıgınız sekılde kestiğiniz sebzelerı borcama sıralayın en üstüne domatesleri halka halka doğrayın.sarmısakları da ıkıye bölüp serpiştirin.bir çay bardağı su zeytinyağı ve tuzu bir yerde karıştırıp borcama gezdirin..250 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin sıcak sıcak servis edin afiyetler olsn.

3 dakikada yapılan 5 dakikada biten pasta:) (easy cake)


Malzemeler:
2katlı pastaban
çilekli cremeole
vanilyalı pasta kreması
4 bardak süt
damla çikolata
file yeşil fıstık







Tarifin Hazırlanışı

kekin alt parçası yarım bardak sütle ıslatılır.üzerine 1.5 su bardağı sütle çırpılmış krema onun üzerine damla çikolata eklenir.ikinci parça kek koyulur ve 2 bardak sütle çırpılmış cremeole bunun üzerine dökülür..üzeri fıstıkla ve şekerlemelerle süslenir.dolapta bir saat dinlendirildikten sonra servis edilir..afiyet olsun..

kenarı kaşar dolgulu pizza.. (pizza with parmesan fill)








ev pizzası kenarları dolgulu olunca o yumuşak kısım ağzınızda resmen dağılıyor...gerçekten tavsiye ediyorum evde yapıldığı gibi hiçbiryerde olmuyor...


Malzemeler:

hamuru için:
2 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

üzeri için:
10 adet minik sosis
yarım kangal sucuk
250 gr mantar
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

sosu için:
3 domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlık

sut derın bır tencerede ılıtılır.içerisine şeker sıvı yağ tuz aldığı kadar un ve instant maya koyulup yoğurulur.uzerı ortulup yarım saat bekletilir..domatesler kabukları soyulup mınık kupler halınde dogranır,salca ,kekık ve zeytinyağı karıştırılıp sosu hazırlanır.

Tarifin Hazırlanışı

hamur ıkı parcaya bolunur ıkı fırın tepsısı yağlanıp hamurlar elle inceltilir kenarlarına kaşar rendesi koyulup kapatılır.ortasına sos paylaştırılır.önce sosis,sucuk,mantarlar sıralanır uzerıne rendelenmiş kaşarlar da ilave edilip soguk fırına koyulur ve sonra 250 derece de 20 dk pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenilir....

zeytinyağlı taze yaprak sarması (rice wrapped in vine leaves with olive oil)

bir ege klasiği sarma...her yöre de yapılır elbet..ama egenin mis kokulu otlarıyla bambaşka..denemenizi tavsiye ederim..annemden aldığım tarif..


 Malzemeler:

500 gram taze yaprak
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
2 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1demet maydonoz
1demet dereotu
1demet nane
tuz
karabiber


Hazırlık

taze yapraklar rengi sararana kadar kaynar su da haşlanıp süzgüye alınır.



Tarifin Hazırlanışı

için hazırlanması.bir su bardağı zeytin yağında soğanlar kavrulduktan sonra salça ve küçük doğranmış domatesler ilave edilir.pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra bu karışıma ilave edilir.ocaktan indirmeye yakın nane,dere otu,maydanoz eklenir.bırazda oyle kavrulup ındırılır.klasık sarma metoduyla sarılıp tencerenın dıbıne asmaların sapları koyulduktan sonra sırayla sarmalar dizilir.aralık bırakarak koyarsanız daha iyi pişecektir.üzerine bir pasta tabağı kapatmanız sarmaların dağılmasını önler.çok fazla  pişirmeden ocaktan alınıp 10 dk demlendirilir ve servis edilir.mevsiminde yapılan taze yaprak sarması kendiliğinden ekşi olacağından ayrıca limon ilave etmeye gerek yoktur.

17 Haziran 2010 Perşembe

ReGaiP KanDiLiniZ MuBaReK oLsun..!!

15 Haziran 2010 Salı

Zekai Tunca Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam

Sezen Aksu - Firuze

Sezen Aksu - Ünzile

Zeki Müren - Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar

Zeki Müren - Gitme sana muhtacım ( Orjinal plak kayıt )

kathem al saher - Baghdad

Nancy Ajram - Mashy Haddy / نانسى عجرم - ماشى حدى

Nancy Ajram - Enta Eih

Hussam Al Rassam - Mou kaalou

Kathem al Saher - ttbaghdad-3alina

Habbaytak

Fairouz - Ya Mirssal Al Marassil

Nassam Alaina El Hawa, Fayrouz

Nagat - Ana Bashak el Bahr (I Am in Love With the Sea)

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages