18 Haziran 2010 Cuma

zeytinyağlı taze yaprak sarması (rice wrapped in vine leaves with olive oil)

bir ege klasiği sarma...her yöre de yapılır elbet..ama egenin mis kokulu otlarıyla bambaşka..denemenizi tavsiye ederim..annemden aldığım tarif..


 Malzemeler:

500 gram taze yaprak
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
2 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1demet maydonoz
1demet dereotu
1demet nane
tuz
karabiber


Hazırlık

taze yapraklar rengi sararana kadar kaynar su da haşlanıp süzgüye alınır.



Tarifin Hazırlanışı

için hazırlanması.bir su bardağı zeytin yağında soğanlar kavrulduktan sonra salça ve küçük doğranmış domatesler ilave edilir.pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra bu karışıma ilave edilir.ocaktan indirmeye yakın nane,dere otu,maydanoz eklenir.bırazda oyle kavrulup ındırılır.klasık sarma metoduyla sarılıp tencerenın dıbıne asmaların sapları koyulduktan sonra sırayla sarmalar dizilir.aralık bırakarak koyarsanız daha iyi pişecektir.üzerine bir pasta tabağı kapatmanız sarmaların dağılmasını önler.çok fazla  pişirmeden ocaktan alınıp 10 dk demlendirilir ve servis edilir.mevsiminde yapılan taze yaprak sarması kendiliğinden ekşi olacağından ayrıca limon ilave etmeye gerek yoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu