18 Haziran 2010 Cuma

kenarı kaşar dolgulu pizza.. (pizza with parmesan fill)








ev pizzası kenarları dolgulu olunca o yumuşak kısım ağzınızda resmen dağılıyor...gerçekten tavsiye ediyorum evde yapıldığı gibi hiçbiryerde olmuyor...


Malzemeler:

hamuru için:
2 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

üzeri için:
10 adet minik sosis
yarım kangal sucuk
250 gr mantar
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

sosu için:
3 domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlık

sut derın bır tencerede ılıtılır.içerisine şeker sıvı yağ tuz aldığı kadar un ve instant maya koyulup yoğurulur.uzerı ortulup yarım saat bekletilir..domatesler kabukları soyulup mınık kupler halınde dogranır,salca ,kekık ve zeytinyağı karıştırılıp sosu hazırlanır.

Tarifin Hazırlanışı

hamur ıkı parcaya bolunur ıkı fırın tepsısı yağlanıp hamurlar elle inceltilir kenarlarına kaşar rendesi koyulup kapatılır.ortasına sos paylaştırılır.önce sosis,sucuk,mantarlar sıralanır uzerıne rendelenmiş kaşarlar da ilave edilip soguk fırına koyulur ve sonra 250 derece de 20 dk pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenilir....

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu