ev pizzası kenarları dolgulu olunca o yumuşak kısım ağzınızda resmen dağılıyor...gerçekten tavsiye ediyorum evde yapıldığı gibi hiçbiryerde olmuyor...
Malzemeler:
hamuru için:
2 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için:
10 adet minik sosis
yarım kangal sucuk
250 gr mantar
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sosu için:
3 domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlık
sut derın bır tencerede ılıtılır.içerisine şeker sıvı yağ tuz aldığı kadar un ve instant maya koyulup yoğurulur.uzerı ortulup yarım saat bekletilir..domatesler kabukları soyulup mınık kupler halınde dogranır,salca ,kekık ve zeytinyağı karıştırılıp sosu hazırlanır.
Tarifin Hazırlanışı
hamur ıkı parcaya bolunur ıkı fırın tepsısı yağlanıp hamurlar elle inceltilir kenarlarına kaşar rendesi koyulup kapatılır.ortasına sos paylaştırılır.önce sosis,sucuk,mantarlar sıralanır uzerıne rendelenmiş kaşarlar da ilave edilip soguk fırına koyulur ve sonra 250 derece de 20 dk pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenilir....
0 yorum:
Yorum Gönder
yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...