18 Haziran 2010 Cuma

fırında zeytinyağlı kızartma (baked patatoes and vegetables with olive oil)





yağda kızartmaya göre çok daha hafif bir kızartma şekli...hem sağlıklı hem lezzetli...

4-5 orta boy patates
1 topan patlıcan
yarım kilo tatlı manisa biberi(kokulu)
5-6 domates
2-3 diş sarmısak
bir çay bardağı su
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz

Hazırlık

patates ve patlıcanlar soyulur,biberlerin sapları kesilir sarmısaklar soyulur hepsı yıkanır.


Tarifin Hazırlanışı

ıstedıgınız sekılde kestiğiniz sebzelerı borcama sıralayın en üstüne domatesleri halka halka doğrayın.sarmısakları da ıkıye bölüp serpiştirin.bir çay bardağı su zeytinyağı ve tuzu bir yerde karıştırıp borcama gezdirin..250 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin sıcak sıcak servis edin afiyetler olsn.

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu