18 Haziran 2010 Cuma

sebzeli kafes (vegetable bread)


kullanılan malzemeler:

iç malzemesi:
2 kabak

1 havuç
2-3 taze soğan
1 bardak kese yoğurdu
tuz baharat

hamuru için
1 pk instant maya
1 bardak ılık süt
aldığı kadar un
tuz

üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
1 bardak ılık su




Hazırlık

hamur yoğrulup ılık bir yerde üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır..
derince bir kaba yıkanıp soyulmuş havuç ve kabaklar rendelenir.üzerine julyen doğranmış yeşil soğanlar ilave edilir.bu karışımın suyu iyice sıkılır ve süzdürülür.içerisine yoğurt,tuz ve baharatlar ilave edilir ve iç malzememiz hazırlanmış olunur.



Tarifin Hazırlanışı

hazır hale gelen hamurun 2/3 si elle yağlanmış borcamın tabanına kenarları yukarıya taşacak şekilde yayılır.bunun üzerine hazırladığımız iç dökülür ve hamurun kalan kısmından elle parçalar kopartılıp uzun şeritler üzerinde kafes gibi hamurun üzerine döşenir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir.önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..aynı zamanda iç malzemenin suyunu çekip çekmediğini de kontrol edin.ağır ağır pişsin..afiyetler olsun..

2 yorum:

Pepela dedi ki...

Abouvv bu ne hız..
Maşallah doldurmuşsun blogunu yavrum :)
Ellerine , emeğine sağlık..

Hepsi çok güzel..

pinaripekci dedi ki...

teşekkürler ediorm bitanecik meleğim..bugün biraz fırsatım oldu ekledim bolca daha önceki tariflerimden..inşallah daha bir yürek dolusu paylaşımlarımız olacak..burası güzel bir araç kendimizi ifade edebilmek için değilmi gülüm??

rabbime emanetsin..

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu