18 Haziran 2010 Cuma

haşhaşlı cevizli çörek (bread with poppy seeds and walnut)


malzemeler:

2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt

1 paket instant maya
1yemek kaşığı tozşeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1kase ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
susam

Hazırlık

hamur yoğurulur ve bir saat kadar dinlendirilir..

Tarifin Hazırlanışı

süt,maya,şeker tuz ve aldığı kadar un yoğurulur ve üzeri örtülerek 1 saat kadar dinlendirilir.haşhaş sıvı yağ ile inceltilerek hazırlanır..hazırlanan hamur iki parçaya bölünür ve çok ince olmayacak şekilde açılır..üzerine haşhaş sürülür ve ceviz serpilir.daha sonra bu hamur rulo haline getirilir ve 5 cm lik parçalar halinde kesilir.kesilen parçalar dik şekilde yağlanmış borcama yerleştirilir.aynı işlem diğer parçayla da tekrarlanır.borcama yerleştirdiğimiz hamurların üzerine elle bastırılır,yapışması sağlanır..üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenir.

son kısmı başaramazsanız beni çağırın ben yerim:))

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages