18 Haziran 2010 Cuma

bat (tokat yöresinden) (green lentil soup with vegetables)





2 su bardağı yeşil mercimek
-1 su bardağı ince bulgur
– 5-6 adet taze soğan
– 1/2 demet maydanoz, dereotu
Varsa -1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane – Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber,
-1 adet limon suyu
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı biber veya domates salçası –



Tarifin Hazırlanışı

Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. sonra Küçük küçük doğradığımız, , taze soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu