18 Haziran 2010 Cuma

bakla ve patlıcan balığı (fried aubergine slices and broad bean with egg sauce)


böyle birşey eminim birçoğunuz duymadınız bile.. ama bir kez deneyin vazgeçemeyeceksiniz...




 250 gr taze bakla
1 adet patlıcan
tuz
2 adet yumurta
1 türk kahvesi fincanı un
yarım şişe içme sodası
kızartmak için sıvı yağ



Hazırlık

baklalar yıkanıp butun olarak haşlanır.
patlıcan ince uzun doğranır tuzlanır.


Tarifin Hazırlanışı

derin bir kapta yumurtalar un ve yarım şişe soda tuz karıştırılır..haşlanmış baklalar bu karışıma bulanıp sıcak bol sıvı yağda kızartılır..aynı işlem patlıcanlarla da tekrar edilir..sıcak sıcak afiyetle tüketilir..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu