yine ırakta öğrendiğim bir pilav..
Kullanılan Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı sıvı yağ
6su bardağı su
2 adet etsuyu tablet
2 çaykaşığı kaşığı limontuzu
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlık
pirinç ılık suyla ıslatılır..
Tarifin Hazırlanışı
salça ve yağ kavrulur su üzerine dökülür etsuyu tableti limontuzu karabiber kaynatılır daha sonra pirinç süzülüp suya atılır.suyunu çekene kadar dikkatle ara ara karıştırılıp daha sonra altı kısılır varsa altına sac koyarsanız daha güzel pişer..kısık ateşte piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirilip servis edilir afiyet olsun canlar...
ıslama bulgur pilavı tarifi
-
Tencerede ıslama bulgur pilavı tarifi, en kolay nasıl yapılır? Yaptığınız
bulgur pilavının yumuşacık olmasını isterseniz; bulguru önceden sıcak su
i...
4 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder
yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...