18 Haziran 2010 Cuma

kırmızı pilav(kırmızı pirinç) (pilaf with tomato paste)

yine ırakta öğrendiğim bir pilav..


Kullanılan Malzemeler:


3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı sıvı yağ
6su bardağı su
2 adet etsuyu tablet
2 çaykaşığı kaşığı limontuzu
1 çay kaşığı karabiber


Hazırlık

pirinç ılık suyla ıslatılır..

Tarifin Hazırlanışı

salça ve yağ kavrulur su üzerine dökülür etsuyu tableti limontuzu karabiber kaynatılır daha sonra pirinç süzülüp suya atılır.suyunu çekene kadar dikkatle ara ara karıştırılıp daha sonra altı kısılır varsa altına sac koyarsanız daha güzel pişer..kısık ateşte piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirilip servis edilir afiyet olsun canlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu