18 Haziran 2010 Cuma

tahinli çörek (shortbread with tahini)


kullanılan malzemeler:

hamur malzemesi

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 paket instant maya
aldığı kadar un
bir çay kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı şeker

iç malzemesi
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker

üzerine
1yumurta sarısı
Hazırlık

hamurumuz mayalandırılır
Tarifin Hazırlanışı

mayalanmış hamurumuz iki parçaya bölünür ve merdane yardımıyla 1cm inceliğinde açılır..üzerine şeker tahin karışımı sürülür ve ince şeritler kesilerek rulo haline getirilir.hazırlanan rulolardan muffin kalıplarına sığacak şekilde parçalar kesilir ve muffin kalıplarına yerleştirilir.üzerine yumurta sürülüp öncede ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.sıcak sıcak servis edilir..afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu