2 Nisan 2011 Cumartesi

zebra kek (zebra cake)



epeydir yapmak istediğim bir kekti sonunda denemek nasip oldu..çok hoş bir görüntüsü var..aromalar ile zenginleştirildiği taktirde çok da leziz..şiddetle tavsiye edilir..

malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 paket gurme kakao(dark)
hindistancevizi aroması
karamel aroması
vanilin
kabartma tozu
aldığı kadar un

hazırlanışı:
yumurta ve şeker tek yöne çırpılarak şeker eritilir.daha sonra sıvı yağ, aldığı kadar un,kabartma tozu ve vanilin eklenip çırpıldıktan sonra karışım iki parçaya ayrılır bir parçasına hindistan cevizi aroması eklenir.diğer parçaya bir paket kakao ve karamel aroması eklenerek çırpılır.yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe beyaz,bir kepçe siyah birbirinin tam ortasına dökülmek suretiyle tekrar edilerek eklenir.bittikten sonra 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.afiyet olsun..

fıstık ezmeli haşhaşlı kek (cake with hash and peanut butter)



malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı haşhaş
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
karamel aroması(opsiyonel)
vanilin
kabartma tozu
aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı kakao

hazırlanışı:
şeker eriyene kadar yumurtalarla birlikte tek yöne çırpılır. sıvı yağ ve süt ilave edilir.fıstık ezmesi ve haşhaş eklenir.son olarak un,kabartma tozu,vanilin ve karamel aroması da eklendikten sonra tekrar çırpılıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.bu sırada 1 su bardağı kadar kısmı ayrılarak kakao ile çırpılıp kek kalıbındaki karışımın tam ortasına dökülür.dilerseniz çatalla şekil verilebilir. 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.gerçekten tavsiye ederim çok leziz bir kek şimdiden afiyetler olsun canlarm..

püf noktası:kek kalıbı yağlanırken az miktarda yağ kullanmaya dikkat edilmesi gerekiyor.aksi taktirde yağ kalıba döktüğümüz kekin üzerine çıkarak güzel kabarmasına engel olabiliyor..aklımızda bulunsun canlarım..sevgilerimle..

havuçlu omlet ve tavuklu cevizli çoban salata( omelette with carrot and shepherds salad with chicken and wallnut)




pazar sofraları omletsiz olmaz..omlette hep aynı olmaz her yolu deniyorum prenses mavisu nun gönlünü edebilmek için:)

malzemeler
2 havuç rendesi
4 yumurta
yarım çay bardağı süt
5-6 dal maydanoz
bir tutam karabiber
bir tutam tuz
sıvıyağ

tüm malzemeler çırpıldıktan sonra sıvı yağ tavada kızdırılır.kızgın tavaya ince bir tabaka halinde dökülür.bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir.sıcak sıcak mide ye gönderilir..minik meleklerin  hem gözüne hem gönlüne hitap edilir:)








malzemeler:
2 domates
1 salatalık
maydonoz, dereotu,roka
1 küçük soğan
1 çarliston biber
1 tavuk göğsü
5-6 ceviz içi
1 kırmızı turp
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz

hazırlanışı:
domatesler ve salatalık küp küp doğranır.yeşillikler, soğan ve biber de ince ince kıyılıp eklenir.limonsuyu,tuz ve zeytinyağı karıştırılıp salatanın üzerine dökülür.tavuk göğsü minik küpler halinde doğranarak az yağda kavrularak kızartılır.sona doğru cevizde tavukla birlikte kavrulur.daha sonra kavurmuş olduğumuz tavuk ve cevizler hazırlamış olduğumuz salatanın üzerine eklenir.afiyet olsun dostlar...

ev yapımı çemen (fanugrek)


malzemeler:
1 su bardağı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı nane
5-6 cevizin içi
2-3 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı

hazırlanışı:
cevizler ve sarmısakların içi çıkarılıp doğrandıktan sonra zeytinyağında hafifçe kavrulur.daha sonra diğer malzemeler sırasıyla ilave edilip 5 dakika kadar hafif ateşte karıştırarak kavrulur.sonra da sofraları süsler..afiyetler olsun..




garnitürlü tuzlu kek (cake with peas and carrot)


malzemeler:
1 küçük kavanoz garnitür
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
aldığı kadar un

hazırlanışı:
yumurta ve yoğurt sürekli tek yöne çırpılır.ardından yağ, tuz ve suyu süzülmüş garnitür ilave edilir.son olarak aldığı kadar un ile birlikte kabartma tozu eklenir.yağlanmış borcama dökülerek 175 derece fırında 25 dk kadar pişirilir..afiyetle de yenir inşallah:)

not:bu etkinliğimi öznur arkadaşımızın ev sahipliğinde gerçekleşen hobidünyam  45 dakikalık tarifler adlı etkinliğine gönderiyorum..

sizler de katılmak isterseniz http://www.tarifkolik.com/iletisim.html adresine etkinliğe katılmak istediğiniz tarifin linkini göndererek katılabilirsiniz..keyifli paylaşımlar..

muzlu muffin( muffin with banana)






epeydir uğrayamamıştım baktım fotolar birikmeye başladı hadi ekleyeyim dedim..umarım beğenirsiniz canlarım..


malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 muz
aldığı kadar un
muz aroması
vanilin
kabartma tozu
sweet consented milk
sarı gıda boyası

hazırlanışı:

şeker ve yumurtalar şeker eriyene kadar çırpılır.üzerine yağ ve süt eklenir.daha soonra robottan geçirilmiş muz ilave edilir son olarak aldığı kadar unla birlikte vanilin ve kabartma tozu eklenir.muffin kalıplarına dökülüp 170 derece fırında 30 dk kadar pişirilir.sweet consented milk sarı gıda boyası ve muz arması karıştırılarak fırından çıkardığımız keklerin üzzerine sürülür..afiyetler olsun canlarm..

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages