2 Nisan 2011 Cumartesi

havuçlu omlet ve tavuklu cevizli çoban salata( omelette with carrot and shepherds salad with chicken and wallnut)




pazar sofraları omletsiz olmaz..omlette hep aynı olmaz her yolu deniyorum prenses mavisu nun gönlünü edebilmek için:)

malzemeler
2 havuç rendesi
4 yumurta
yarım çay bardağı süt
5-6 dal maydanoz
bir tutam karabiber
bir tutam tuz
sıvıyağ

tüm malzemeler çırpıldıktan sonra sıvı yağ tavada kızdırılır.kızgın tavaya ince bir tabaka halinde dökülür.bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir.sıcak sıcak mide ye gönderilir..minik meleklerin  hem gözüne hem gönlüne hitap edilir:)








malzemeler:
2 domates
1 salatalık
maydonoz, dereotu,roka
1 küçük soğan
1 çarliston biber
1 tavuk göğsü
5-6 ceviz içi
1 kırmızı turp
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz

hazırlanışı:
domatesler ve salatalık küp küp doğranır.yeşillikler, soğan ve biber de ince ince kıyılıp eklenir.limonsuyu,tuz ve zeytinyağı karıştırılıp salatanın üzerine dökülür.tavuk göğsü minik küpler halinde doğranarak az yağda kavrularak kızartılır.sona doğru cevizde tavukla birlikte kavrulur.daha sonra kavurmuş olduğumuz tavuk ve cevizler hazırlamış olduğumuz salatanın üzerine eklenir.afiyet olsun dostlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu