9 Haziran 2010 Çarşamba

gönlümden damlayanlar..

17 Nisan
işte benim mucizem
Tarih: 22.10.2006, 02:53benim mucizem.. aşkımın tarihçesi..aylardan mayıstı ve yavasca kendısını gostermeye baslamıstı gunes.ama o aksam ustu benı ısıtan gunes değildi.sımsıcak bır hıs kapladı içimi şimdilerde duymaya alıştığım ama o gün ilk kez duydugum o ses sayesınde..inanılmazdı ama ismini bile bilmediğim hatta yüzüne dahi epeyce anlaşılır bakmadığım o adamla evlenme kararımı vermiştim bile.birşeyi yürekten isteyince tüm evren işbirliği yapıp o şeyi sana getirirmiş ya böyle de oldu..bir hafta geçmeden bir hoş tesadüf daha ve sonrası....tüm bunlar yaklaşık 3 yıl önce yaşandı ve şimdi cici kızımız tarih bilinci olmayan aşkımızın mühürü oldu.......işte benim mucizem böyle oldu....
20:30
22 Mart
birde böyle düşün
ayağımda ayakkabım yok diye hayıflanırken bir nefeslik düşün ayağı olmayanın derdini.hep kendı atesımızde yanmaya alısmıs ya da alıstırılmısız.duyarlılık hep bır suc gıbı ıslenmıs aklımıza.dunyanın en kıymetlı varlıgı sankı bızız,bızden baskasının varlıgına tahammülümüz bile yok.aslında bir düşünün insanların cam gibi saydam,dostların bebek kokusu gibi rahatlatıcı,verilen sözlerın daglar gıbı saglam,degerlerın kaybolmadığı ve kaybedılmemek ıcın de savas verıldıgı bır dunyada alınabılecek bır nefes bıle ne kadar kıymetlı olurdu.buyuk annenızın sozlerıne kulak asın bu yuzden ve sadece sıcak ekmek kokusunun ınsanı acıktırmak ıcın yeterlı oldugunu,ya da buna benzer benzemez bırsuru basıt seyı hayal edın.karsılastıgınız sorunlarda ne baskasını ne de kendınızı yıpratmamak ıcın soruna yukarıdan bakmayı öğrenın.kımsenın canını yakmayın kı canınızı yakmalarını haketmeyın,zira rabbim kimsenin hakkını kımsede bırakmaz.bır mavı taş olun okyanuslar dibinde.kımse bakıpta goremesın bırden bıre ama bırgun bırısının elıne gectıgınız zamanda mavı bır tas enteresanlıgında ve farklılıgında olun.kımselere benzemeyın,kımseye de ornek olmaya calısmayın.oz degerlerınıze ınsanlarla aranıza duvarlar kurmadan sahıp cıkmaya calısın.cıglıklarınız sessız olsun,sozlerınız yalın,sız ne olursa olsun hep sız kalın...

çığlıklarınız sessiz olsun sözleriniz yalın siz ne olursa olsun hep siz kalın...

8 Haziran 2010 Salı

pancar salatası (red beet salad)

Malzemeler:

1kg pancar

1-2 diş sarmısak

1 çay bardağı sirke

tuz



Tarifin Hazırlanışı
Yıkanıp soyulmuş pancarlar 2 bardak suyla düdüklü tencere de 10 dakika haşlanır..soğuduktan sonra dilim dilim doğranır..içerisine sirke tuz ve sarmısaklar ince ince kıyılarak ilave edilirek soğuk olarak servis edilir..turşu formunda bir salata..afiyet olsun..

neşeli bisküvilerim (happy new year cookies)


arkadaşımın kızının doğumgünü vardı hafta sonu ne aklıma gelirse yaptım ve özellikle de bu tarifi yaparken mutfakta bende çocuklaştım..tavsiye ederim..kuzucuklar bayıldı..

Malzemeler:

1 paket tart unu
2 yumurta
100 gr yumuşak tereyağı
1 bardak un
istenilen renkte gıda boyası
süsleme glazürü
süsleme şekeri
yağlı kağıt(pişirme kağıdı)
arjantin şekeri


Tarifin Hazırlanışı

yumurta ve yağ bir kapta çırpılır.üzerine tart unu ve un ilave edilir.yoğurulur.hamur 3 parçaya bölünür.her bir parça ayrı renkte gıda boyası ile renklendirilir.hamur el yardımıyla 1cm kalınlığında açılır ve kalıpla kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.150 derece fırında 10-15 dk kadar pişirilir.çıktıktan sonra süsleme glazürü ve şekerlerle süsleme kısmı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış..afiyet olsun..

çilek jöleli pembe tavuk göğsü (pudding with strawberry jelly)



bu da muhteşem şiddetle tavsiye ederim.tam bir serinletici ayrıca bir görsel şölen...

malzemeler:


1 paket dr oetker tavukgöğsü
500ml süt
1 paket bitkisel çilek jölesi
5 adet kedidili bisküvi
2 kaşık çilek reçeli
1-2 parça damla sakızı
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
süslemek için şekerler


Hazırlık

jöle 2,5 su bardağı sıcak suyla hazırlanıp kek kalıbına dökülüp soğumaya bırakılır.

Tarifin Hazırlanışı

donmuş jölenin üzerine reçel sürülür.rondodan geçirilmiş kedidili bisküvileri üzerine yayılır ve tavuk göğsü süt damlasakızıve gıda boyası koyu bir muhallebi kıvamında pişirilip.bisküvilerin üzerine dökülür.1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra genişçe bir servis tabağına ters çevrilip şekerlerle süslenir ve dilim dilim servis edilir.afiyet olsun..

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu