18 Haziran 2010 Cuma

hurmalı şekerleme topları (date dessert)

ÖZELLİKLE RAMAZANDA HARİKA GİDEN HURMANIN FARKLI BİR SUNUMU.


Kullanılan Malzemeler:



YARIM KİLO HURMA
BİR FİNCAN SUSAM
YARIM FİNCAN YAĞ
2 FİNCAN HİNDİSTANCEVİZİ YA DA DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI



Tarifin Hazırlanışı

Hurmalar once yıkanıp çekirdekleri ve sapları çıkartılır.teflon tava da önce susamlar pembeleşene kadar



kavrulur.daha sonra içine yarım fincan yağ ve sonra hurmalar atılıp 5 dakıka ezerek kavrulur.ocaktan alınıp bıraz soguması beklenır. Sonra elle şekil verilip dövülmüş antep yada hindistan cevizine bulanır.işte size farklı bir şekerleme.afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages