ÖZELLİKLE RAMAZANDA HARİKA GİDEN HURMANIN FARKLI BİR SUNUMU.
Kullanılan Malzemeler:
YARIM KİLO HURMA
BİR FİNCAN SUSAM
YARIM FİNCAN YAĞ
2 FİNCAN HİNDİSTANCEVİZİ YA DA DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI
Tarifin Hazırlanışı
Hurmalar once yıkanıp çekirdekleri ve sapları çıkartılır.teflon tava da önce susamlar pembeleşene kadar
kavrulur.daha sonra içine yarım fincan yağ ve sonra hurmalar atılıp 5 dakıka ezerek kavrulur.ocaktan alınıp bıraz soguması beklenır. Sonra elle şekil verilip dövülmüş antep yada hindistan cevizine bulanır.işte size farklı bir şekerleme.afiyet olsun
ıslama bulgur pilavı tarifi
-
Tencerede ıslama bulgur pilavı tarifi, en kolay nasıl yapılır? Yaptığınız
bulgur pilavının yumuşacık olmasını isterseniz; bulguru önceden sıcak su
i...
4 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder
yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...