6 Temmuz 2010 Salı

kepekli poğaça (bran buns with cheese filling)


malzemeler:

500gr un

50 gr kepek
1 yumurta
1 bardak ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
ılık su
tuz
1 paket instant maya
içine istenilen malzeme koyulabilir ben lorlu yaptım
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
1 fincan susam



Hazırlık

süt,un,kepek,yumurta,maya tuz ve su,sıvı yağ hamur şekline getirilip güzelce yoğrulur..1 saat bekletilir..



Tarifin Hazırlanışı

tepsimiz yağlanıp mayalanmış hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesiyle doldurulur. elimizle şekil verdikten sonra tepsiye sıralanır..üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir..170 derece fırında uzerlerı kızarıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun canlar..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages