6 Temmuz 2010 Salı

nohut şormeze (chickpea şormeze)


malzemeler:

YARIM KILO NOHUT
1 BÜYÜK BOY SOĞAN

1 ADET LAVAŞ EKMEĞİ
BIR FİNCAN YAĞ
BİR ÇAY KAŞIĞI SARIKÖK
TUZ



Hazırlık

NOHUT AKSAMDAN ISLATILIR.



Tarifin Hazırlanışı

Nohut ve iri doğranmış soğan beyaz olarak(salçasız)haslanır içine biraz sarıkök ve tuz ılave edılır.suyunu tadı kacmayacak kadar bol tutmanızı tavsıye ederım cunku lavaslar suyu cekıyor.genısce bır kaba lavaslar dogranır.haslanmıs  nohut sıcak olarak bunun uzerıne dokulur.ayrı bır yerde bır fıncan yag ıyıce ısıtılıp bunun uzerıne dokulur.cosss yapınca cok guzel oluo hele acıkmıssanız.bol salatayla afıyetle tuketılır.hepınıze afıyetler olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu