6 Temmuz 2010 Salı

patatesli kıymalı fincan böreği (potatoes and meat pastry)


malzemeler:

2 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

iç malzemesi:
1 su bardağı kıyma
2 soğan
2patates
karabiber tuz
1 yemek kaşığı salça
kızartmak için bol sıvı yağ



Hazırlık

hamur yoğurulup 1 saat kadar bekletilir..



Tarifin Hazırlanışı

iç malzemeleri kavrulup soğumaya bırakılır...kabaran hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.merdane yardımıyla 20 cm çapında açılır..iç malzemesi eklenip kenarları elimizle bastırarak kapatılır.tüm hamur bittikten sonra bol sıvı yağda kızartılır..arzuya göre yoğurtla servis edilebilir..afiyetler olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages