6 Temmuz 2010 Salı

halep köftesi (ırakian foods-halep rice patties filled with meat)

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 YUMURTA
1SU BARDAĞI KIYMA
1SOĞAN
1FİNCAN DÖVÜLMÜŞ BADEM
1 FİNCAN ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM
KARABİBER YA DA BAHARAT BİRYANİ
TUZ
KIZARTMAK İÇİN BOLCA YAĞ



Hazırlık

2 BARDAK PİRİNCİ LAPA KIVAMINDA HASLAYIN.



Tarifin Hazırlanışı

2 bardak pirinci lapa kıvamında haslayın ılıdıktan sonra ıcıne bır yumurta ekleyın ve tuzla yoğurup hamuru elde edın.iç için soganı ve kıymayı kavurun ıcerısıne dövülmüş badem ve kapatmaya yakın kuru üzümü ve baharatı tuzu ekleyin.için bıraz ılınmasını bekledıkten sonra.koftelerı yuvarlak hale getırıp ortalarını acarak ıcle doldurup kapatın daha sonra resımlerı ekleyecegım bol ve ısınmıs yagda pembeleşene kadar kızartın afıyet olsun.







0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu