6 Temmuz 2010 Salı

irmik tatlısı (semolina dessert with syrup)




malzemeler:

1 yumurta

1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
1su bardağı un
1 kabartma tozu



şurubu için
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su



Hazırlık

2,5 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şeker kaynatılmadan sadece karıştırılır.derince bir kapta bekletilir.



Tarifin Hazırlanışı

irmik,un,yumurta,sıvı yağ,yoğurt kabartma tozundan yumuşak bir hamur elde edilir.ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlatılarak yağlanmış tepsiye dizilir.önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakıka pembeleşene kadar pişirilir.daha sonra fırından cıkartıp sıcakken daha once hazırladıgımız soguk su şeker karışımının içine atılır ve 10 dakıka şurubu çekmesi beklenir.daha sonra tepsiye alınır.soguduktan sonra servıs edılır.afıyet olsun canlarrr

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu