6 Temmuz 2010 Salı

kıymalı bulgurlu çıtır pofuduk börek (pastry with meat and fine burghul)


malzemeler:

3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı kıyma
1,5 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta
1kase galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
tuz karabiber
5 yaprak yufka



Hazırlık

soğanlar kıymayla kavrulur ceviz kırığı da eklenir.ince bulgur sıcak su eklenerek şişirilir.hepsi birbirine katılır tuz karabiber eklenir..



Tarifin Hazırlanışı

yufkalar 8 e bölünür.her birinin arasına iç koyulup büyükçe bir sigara böreği gibi sarılır.daha sonra önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanıp bol sıvı yağda kızartılır.sıcak sıcak servis edilir.afiyet olsun canlar

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu