3 Temmuz 2010 Cumartesi

köy peynirli otlu börek ( pastry filled with vegetable and cheese)


malzemeler:

250 gr köy peyniri

3 adet yufka
1bardak süt
1 bardak zeytinyağı
1yumurta
yarım kilo karışık ot(ısırgan,pazı,labada)

Hazırlık

köy peyniri ufalanır.otlar yıkanıp doğranır.



Tarifin Hazırlanışı

yağlanmış borcama önce bir yufka serilir.üzerine süt yağ karışımından biraz dökülür.diğer yufkanın yarısı serilir ve köy peyniri ile ot karışımı yayılır.üzerine yeniden kalan yufka serilir.üzerine yumurta ile karıştırılıp kalan sütlü yağlı karışım dökülür.önceden sıtılmış 170 derece fırında 20 dk kadar pişirilir..afiyetler olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis görünüyor.ellerinize sağlık.

pınar ipekçi dedi ki...

teşekkürler ediyorum,umarım dener ve beğenirsiniz lezzetini de..

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu