29 Haziran 2010 Salı

cevizli patlıcan közleme (aubergine purée vinaigrette with walnut)






malzemeler:


2-3 topan patlıcan
1 soğan
2 domates
2-3 yeşil biber
yarım demet maydanoz
1-2 diş sarmısak
1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz
zeytinyağı
sirke
tuz



Hazırlık

patlıcanlar ve biberler fırında közlenir..



Tarifin Hazırlanışı

közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur.küçük küçük doğranır.üzerine soğan, domatesler ,iri iç ceviz ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir.son olarak sarmısak dövülür ve zeytinyağı sirke tuz karışımına eklenir..bu karışım salatanın üzerine dökülür ve karıştırıldıktan sonra servis edilir..afiyet olsun..






0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu