3 Temmuz 2010 Cumartesi

ıspanaklı börek (pastry filled with spinach)



malzemeler:

5 yaprak yufka

500 gr ıspanak
1 su bardağı yoğurt
yarım bardak süt
1 su bardağı yağ
1 orta boy soğan
2 adet yumurta



Hazırlık

soğan küp doğranır.ıspanaklar yıkanıp doğranır.
derin bir kasede süt yoğurt yağ ve bir tanesinin sarısı keneara ayrıldıktan sonra kalan yumurta karıştırılır..

Tarifin Hazırlanışı

yufkalar ortadan ikiye kesilir.her bir parçaya önce yukarıda hazırlanan yoğurtlu karışım sürülür.daha sonra üzerine ıspanak ve soğan karışımı ilave edilir.rulo yapılıp gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye sıralanır.son olarak üzerine ayrılmış yumurtanın sarısı sürülür ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir..afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages