3 Temmuz 2010 Cumartesi

bazlama (flat baked bread)




malzemeler:

4 su bardağı ılık su

6 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker



Hazırlık

Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır.



Tarifin Hazırlanışı

Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı açık şekilde pişirilir, kabarınca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu