29 Haziran 2010 Salı

mahlepli biberli bisküvilerim (mahalep and red pimento biscuits)



kültürümüz çayın yanını boş bırakmaya müsade etmiyor öyle değil mi..hal böyleyken mutfak zırhımız olan önlüklerimizi kuşanıyor dalıyoruz mutfaklara..benim için geç kazanılmış ama hızla büyümekte olan bir sevda..mutfak aşkı..aşk için güzellikler sunabilmek..ne hoş..dudaklarda bir tatlı tebessüme sebep olabilmek ne hoş..



malzemeler:

1,5 bardak süt

1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
kabartma tozu
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
susam
çörekotu
toz kırmızı biber




Tarifin Hazırlanışı

yumurtanın sarısı,sıvı yağ,margarin,yoğurt ve süt çırpılır.üzerine un elenir.mahlep ve kabartma tozu ile tuz ve şeker de ilave edilir ve yoğurulur..sonra hamur iki parçaya ayrılır. ilk parça tezgahta düz bir hale getirilip kalıpla kesilir.pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralanır.üzerine yumurta akı sürülüp susam ilave edilir..ikinci parça hamura toz kırmızı biber ilave edilip yeniden yoğurulur ve şekil verildikten sonra yumurta akı sürülüp çörekotu serpilir..170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Bu gadget'ta bir hata oluştu