malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı haşhaş
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
karamel aroması(opsiyonel)
vanilin
kabartma tozu
aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı kakao
hazırlanışı:
şeker eriyene kadar yumurtalarla birlikte tek yöne çırpılır. sıvı yağ ve süt ilave edilir.fıstık ezmesi ve haşhaş eklenir.son olarak un,kabartma tozu,vanilin ve karamel aroması da eklendikten sonra tekrar çırpılıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.bu sırada 1 su bardağı kadar kısmı ayrılarak kakao ile çırpılıp kek kalıbındaki karışımın tam ortasına dökülür.dilerseniz çatalla şekil verilebilir. 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.gerçekten tavsiye ederim çok leziz bir kek şimdiden afiyetler olsun canlarm..
püf noktası:kek kalıbı yağlanırken az miktarda yağ kullanmaya dikkat edilmesi gerekiyor.aksi taktirde yağ kalıba döktüğümüz kekin üzerine çıkarak güzel kabarmasına engel olabiliyor..aklımızda bulunsun canlarım..sevgilerimle..
4 yorum:
Teşekkürler tarif için.Kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
bayılırım hashasla yapılmıs şimdi bi dilim olsa ne güzel olurdu:)
ben teşekkür ederim güzel yorumun için..kolaylıklar,hayırlarla dolu günler dilerim..
canımçektipişirdim keşke ikramı mümkün olabilseydi..çok teşekkürler güzel yorumunuz için..sevgiyle..
Yorum Gönder
yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...