18 Temmuz 2013 Perşembe

haşhaşlı katmer




MALZEMELER 
5 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
 2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket insant maya  
dövülmüş yağlı haşhaş
bir miktar sıvıyağ(haşhaşla karıştırılır)

Haşhaş ve sıvı yağ hariç tüm malzemeler gerektiği kadar ılık su ilave edilip yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur sekiz parçaya bölünerek her parça merdane yardımı ile yuvarlak açılır.Açtığımız hamura sıvı yağ ile açtığımız haşhaşı sürüp küçük kareler halinde kesilir kesilen karelerden 7-8 tanesi üst üste konulup üstten toplanarak    tekrar merdane yardımıyla açılıp ısıtılmış yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.İsterseniz üzerine piştikten sonra tereyağda sürebilirsiniz .








0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages