2 Nisan 2011 Cumartesi

zebra kek (zebra cake)



epeydir yapmak istediğim bir kekti sonunda denemek nasip oldu..çok hoş bir görüntüsü var..aromalar ile zenginleştirildiği taktirde çok da leziz..şiddetle tavsiye edilir..

malzemeler:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 paket gurme kakao(dark)
hindistancevizi aroması
karamel aroması
vanilin
kabartma tozu
aldığı kadar un

hazırlanışı:
yumurta ve şeker tek yöne çırpılarak şeker eritilir.daha sonra sıvı yağ, aldığı kadar un,kabartma tozu ve vanilin eklenip çırpıldıktan sonra karışım iki parçaya ayrılır bir parçasına hindistan cevizi aroması eklenir.diğer parçaya bir paket kakao ve karamel aroması eklenerek çırpılır.yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe beyaz,bir kepçe siyah birbirinin tam ortasına dökülmek suretiyle tekrar edilerek eklenir.bittikten sonra 175 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.afiyet olsun..

18 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık, afiyet olsun ama hiç kalori olmasın...Bu ara çikolatayı fazla kaçırdım böyle görünce mutfağa girmemek için kendimi zor tutuyorum resmen :))))))))))

Ayse dedi ki...

ellerine saglik canim benim, zebra kekine bayilirim benim tarifim görüntü olarak ayni ama malzemeler farkli fakat seninkide cok lezziz görünüyor...

öpüyorum:)

canimçektipişirdim dedi ki...

ellerine sağlık bayılıyorun bu kekin görüntüsüne..

Unknown dedi ki...

içimizdeki karnaval..ne yazık ki kendimizin yiyemeyeceğini bile bile çoğu zaman:..( melekler için yapmak zorunda kalıyoruz böyle şeyleri..e minik bi dilimcik de hakkımız olur belki:)çok teşekkürler ediyorum güzel yorumunuz için..

Ayşem canım kardeşim..hemen görmüşsün yeni postlarımı:) görmeden sevdiğim kardeşim benim..inşallah nasip olur bir araya gelmek de hem senin tarifle hem benim tarifle yapıp yeriz bunları böyle:) sevgiyle kucaklıyorum birtanem..minik prensimi de kokla benim için..rabbime emanetsiniz..

Unknown dedi ki...

canımçektipişirdim çok teşekkürler ediyorum cnm..gerçekten çok şık bir ikram oluyor..herkese tavsiye ederim..

Raffaella dedi ki...

Complimenti cara! Un dolce meraviglioso!!!!!
Un bacio e buona domenica
Raffa

Unknown dedi ki...

Rafaella o una bella Domenica e grazie
:)

Nil dedi ki...

ben de deneyeceğim en kısa zamanda. elinize sağlık

Unknown dedi ki...

küçük mucizem.. senin de yüreğine sağlık inşallah..inşallah denediğinde memnun kalırsın..sevgi,selam ve dua ile..

Aycan dedi ki...

Çok beğeniyorum ama bir türlü yapmak nasip olmadı :)

Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

ilk kez yapana dek hep hayran hayran baktım bu keke ben de..ilk yaptığımdan bu yana da geliştirerek tekrarlıyorum..çok net söylüyorum vazgeçemeyeceksiniz..çok teşekkürler ediyorum aycan hanım güzel yorumunuz için..

mintinin dünyası dedi ki...

dilişekerim,yüreği güzelim,
okudukça huzur bulduğum yazılarından birini daha öpücüklere boğa boğa okudum.canım arkadaşım,kıymetlim ne güzel demişsin ne güzel anlatmış özetlemişsin balım;dediğin gibi;herşeyin en hayırlısını gören rabbime sığınmak lazım.koşulsuz teslimiyetinin verdiği binbir güzeeliği yaşamak,yaşananların en güzeli.sizin de şimdiden yolunuz açık olsun kardeşim.bahtınız açık olsun.sevdiceğin selametle gelsin.prensesin 23 nisan gösterisi baldan tatlı geçsin.yüzünüzden sıcacık tebessüm hiç eksik olmasın ve rabbim siz korusun esirgesin kardeşim.

sıra kekine gelemedi ama hemen söylemeliyim ki şahane.gerçekten şahane görünüyor.eline sağlık balcağızım.çok öptüm

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel olmuş harika görünüyor bende bir deneme yapmıştın ama başarılı olamadım renkler birbirine karıştı hevesim kaçtı bir daha da denemedim

Unknown dedi ki...

mintim cansın diyorum başka da hiç birşey demiyorum cancağzım..

gönül aslında çok basit bir tarif bu ama acaba hamuru mu sulu oldu?renklerin karışması cidden zor ihtimal..ben bir daha dene derim, Allahın izniyle bu defa başarılı olursun..sevgiyle kucaklıyorum arkadaşım..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bu kekin görüntüsü bile yetiyor.
Ellerinize sağlık

30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.


Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.

Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.


Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

pinus dedi ki...

ne güzel bir kek bu böyle...diyet yapmaya çalışan biri olarak bu fotolara tariflere bakmak nefis terbiyesi oluyor bana...elinize sağlık...

pınar ipekçi dedi ki...

aslı şimal teşekkürler ediyorum güzel yorumun için..beni kendime getirdin..blogger yasağı sonrasında unutmaya yüz tuttuğum yeni kayıt butonuna beklemekte olan reçetelerle bu hafta sonu dokunabilmek dileğiyle..sevgiyle kucaklıyorum dostum..miniklerine de bayıldım,maşallah kuzucuklara..hayırlı ömürler diliyorum hepbirlikte inşallah..selamlar..

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif.

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages