4 Ocak 2012 Çarşamba

.....................başlık yok......................................



çok özledim blogumu..sizleri çok özledim..uzakta kaldığım dönemde,birsürü anılar biriktirdim kimisi pek tatlı yüreğinize süzülüveren nehirler gibi...kimisi acıdan acı yüreğin üzerine dağlar çökmüş gibi..bunları tek tek anlatıp güzel gönüllerinizi yormak niyetinde değilim..sadece gönlümün hasadını dökmeye geldim..

öyle hızla değişiyor ki etrafımdaki herşey, ne aklım ne yüreğim takip edebiliyor böylesi bir yıkımı..çevremdeki insanların  çoğu yarış içerisinde diğerinden daha hızlı boşaltmak için kişiliğindeki erdemi..pek az insan sahip çıkmaya çalışsa da özünden gelene,nefes almasını bile engellemeye çalışırken diğerleri ne kadar olabilirse işte...

karamsarlık yapmayı hiç sevmem...umutsuzluk çok ters kişiliğime esasen ve ben yitirmeye başladım umudumu, yitirmemek için böylesine direnirken...

bir kızım var benim...belki bir de oğlum olacak..peki bize dar gelen bu dünyada onlar neyi paylaşacak?bu derece çıkarlar üzerine dönerken dünya,tersine çevirmeye kimin gücü yetecek??

en anlamlı sözler bile en kirli ağızlardan ağlarcasına dökülürken,kim inanacak sevgi sözcüklerine..güven bilinmez bir diyarda, bulunmaz bir dağın ardına gizlenmiş bulabilene aşk olsun..






ne yapmalı??

bir zamandır sorup duruyorum kendime..
ne yapmalı,nasıl yapmalı?

o ardında bir ışık hüzmesi bulunan,aralıktan sızdığı halde gözü kamaştıran,gönlü aydınlatan kapıyı açmak için ne yapmalı?

inanca sarılıp dua etmeli...yeniden yeşertmesi için her insanın yüreğinde var olan merhamet fidesini
rabbimin önünde vav gibi eğilmeli..vazgeçmeden,pes etmeden,kardeşin derdini kardeşten çok sahiplenip kendin için diler gibi yalvarmalı..

küçücük adımlarla bile olsa menzilden ayrılmadıkça yürek, yürünen yolların kutsal olduğu bilinmeli...
birbirini tutuşturan mumlar gibi umudunu kaybedene ışığından vererek aydınlığı büyütmeli..

en önemlisi içimizde bize karşı duran bizden,en çok tüketen yanımızdan nefsimizden vazgeçmeli..

sizlerden de bekliyorum dostlarım...ne yapmalı?

nasıl etmeli?


sevgiyle...

11 yorum:

tripoli dedi ki...

Ben senin gibi edebiyat sözleri ile süsleyemem fikirlerimi.Ancak sana sabret diyebilirim hemde inanarak ve sabrın sonunun selamet olduğunu bilerek.Sevgi dağlar ardında değil ki en büyük sevgi kalbimizde değil mi??? eğer sevgiden kastın ruhun nefsiyse,kullarla alakalıysa kırgınlığın kalbine dön derim sana.Orada sevgiye en layık var unutma.Hayat herşeye hemde herşeye rağmen yaşanası.Hep gülmek,hep mutlu olmak imkansız.Dalgasız deniz,bulutsuz gökyüzü olurmuymuş hiç.Seni,beni ve bizim gibileri menfaatsiz sevenler var ve hep var olacaklar.İlla ki duyman gerekiyorsa seni ben kalbime değerlilerimin yanına yazdım.Seni orda en sevdiğime O'nun affına sığınarak yine O'na komşu yaptım.Biliyorum ki O'da seni,beni ve bizim gibileri sever.O'na yakın olalım ister.Sen iyisin hatta iyiden öte senin deyiminle ''can''sın.Umutsuz olmaz,umutsuz yaşanmaz bir gün herşey çok daha güzel,çok daha iyi olacak.Umut ettiğimiz sürece hayallerimiz hep yaşayacak bizimle.Benim bir iki kelimem uzun oldu ama olsun :))esenlikle kal

Marifetli Cadı dedi ki...

canım hoşgeldin, öyle anlar geliyorki içinden çıkayamayacağım zannettiğin, dayanamam dediğin ama hepsi bir sınav bu dünyada sabırla her halimize şükretmeyi öğrenmemiz gerekiyor, başımıza gelen bir musibet aslında farkındalığımızı arttırmak için, yaradanımıza daha sıkı sarılmak ona güvenmek için. Sabır tatlım, seni ne bu kadar üzdü bilemiyorum ama buna da şükür de, geçecek üzülme...öpüyorum.......

Unknown dedi ki...

birtanem..sizler gibi gönül dostu olanın rabbimin izniyle sırtı yere gelmez..ruhu diz çökebilir belki ama bedeni hep ayakta kalır..rabbim razı olsun..güzel gönlünüzü korusun..

tripoli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben senin gibi edebiyatla anlatamam fikirlerimi.Sadece sabrın sonu selamettir diye bilirim.Sen,ben ve bizim gibiler umut ettiğimiz sürece yaşayabiliriz.Onun için sakın ama sakın umudunu yitirme.Dünya nefsi için kul acizliği için kırılma.En zor anında kalbine dön orda en sevgili en hakikatliyi bulacaksın.O'ki herkes yüz çeviriğinde, menfaatsizce sadece inandığın için orada olacaktır.(k.k.c)

Unknown dedi ki...

burnunun ucu ne yakındır insana ama görmek için ayna gerekir..bu derece yakınımda olduğu halde ilacım onu bana gösterecek aynamsın işte..dostumsun..kardeşimsin..rabbim razı olsun kaniyem..

Fatma dedi ki...

canim benim hosgeldin yeniden...

umut etmek guzeldir be pinarim umutlarimiz hic bitmesin,sabirda umut kadar onemlidir. her gecenin bir sabahi vardir unutma cancagizim.Rabbim gonullerimize isik tutsun, bizleri karanliktan korusun insallah...

Adsız dedi ki...

Tekrar 'aramiza' hosgeldin pinarcigim.

Rabbim icinde bulundugun 'SIKIntidan' kurtarsin seni ve hepimiz insallah. Herkesin 1001 türlü derdi var ... Hayat sinav dünyasi ve sikintilar oluyor bazen dayanmak,sabretmek, ayakta durmak zor olsada elbette feraha cikacaktir ama malesef (kendim icin de söylüyorum) bazen bu durumlar bize cok asiri cözülmeyecek kadar zor geliyor.
Allahim hepimizi her türlü zorluklardan imanli bir sekilde kurtulmamizi nasip etsin.

almanyadan sevgiler - selamlar

Not. Belki simdi bu post'da pek yeri degil, ama blogun gercekten cok hos - takipteyim ;)

Unknown dedi ki...

fatmam
canım..burayı buyüzden çok
seviyorum..henüz yazmaktayken sıkıntımın yarısı buharlaşıyor..sonra yorumlarınız ve dolayısı ile desteğiniz sayesinde kalan yarısının da büyük bir kısmı uçup gidiyor.minik bir parçası kalıyor ve ben onu seviyorum..çünkü herşeyin yolunda olduğunu düşünmek beni duraklatacaktır.oysa noktaları sevmem,virgüller çok daha güzel..güzel ötesi yüreğinden öpüyorum fatmam..rabbime emanet olun little prenses ve anneciği..

streetfashionandmore ღ

canım ne kadar can-ı gönülden yazmışsınız..çok teşekkürler ediyorum..rabbimin yüreklerimize koyduğu merhamet ne yücedir...tanımayan insanları yandırır birbirine..çare aratır..var olduğunuzu,aynı dünyada nefes aldığımızı bilmek bile güç verdi inanın..ölmemiş insanlık..yapayalnız kalmamışım..rabbim razı olsun arkadaşım,gönlümü aydınlattınız..hiç uzak hiç eksik olmayın..

maiieyes dedi ki...

merhaba pinar hanim aslinda sorunun ne oldugunu tam anlayamadim ama Allah yardimciniz olsun insallah...
Benim merak ettigim ise siz irakli bir turkmenle evlisin degilmi?benim erkek arkadasimda irakli bir turkmen.size sorum esinizle nasil tanistiniz ve ona nasil guvenip evlenebildiniz? Erkek arkadasimda evlenip erbile yerlesmek istiyor fakat ben ona guvenmiyorum aklim cok karisik biraz neler olabilecegi konusunda bana yardimci olabilirseniz sevinirim..
Butun sikintilarinizin gecmesi dilegiyle en kisa surede...

Unknown dedi ki...

maiieyes..öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.güzel dileğiniz için de teşekkür ediyorum rabbim cümlemizin yar yardımcısı olsun..

gelelim sizin sorunuza,evet arkadaşım bir ırak Türkmeni ile evliyim ve başıma gelebilecek en güzel şey olduğunu 7 yıllık evliliğim süresince her geçen gün artan bir şekilde hissediyorum(rabbim saklasın)biz öğrenciliğimiz sırasında tanıştık.ve bir ırak Türkmenine güvenmenin her hangi birine güvenmekten farklı bir tarafı yok arkadaşım,güven mefhumunun ırk gibi dil gibi din gibi kalıpların arasına sıkıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.güven başka bir olay,karşınızdakinin gerçekten gözlerinin ta içine bakabiliyorsanız,güvenir ya da güvenmezsiniz,şu da var insanlar bazen gelişir bazen sadece değişir,ortam,koşullar değişir elbet burada bir muamma var ancak siz ne kadar yüreklisiniz sevdiğinizle hem dağlar tırmanmaya,hem cennet vadilerinde soluklanmaya buna kanaat getirin arkadaşım.rabbim hiç birimizi utandırmasın,pişman etmesin ve cümlemizi her dem iyilerle hayırlılarla karşılaştırsın dilerim.sizin için de dileklerim aynı yönde ancak;sevdiceğinize güvenmediğinizden bahsetmişsiniz işte o içimi cız ettiren minicik bir söz ancak kocaman bir dünya..bir Türk,bir rus,bir japon,bir Türkmen ya da her hangi biri olabilir sevdiğiniz,her yerde,her zaman her türlü yaşanır,her zorluğa da katlanılır,fakat güvenmiyorsanız olmaz..o zaman bırakın dağları aşmayı bir adım atmak bile minnetle mümkün olur.eğer güvenmeyi başarırsanız mutluluklar ve hayırlı bir yuva dilerim arkadaşım.rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages