4 Haziran 2010 Cuma

ırak usulü biryani pilavı (Iraqi pilaf with biryani spices, fried potatoes,peas,chicken, raisin and almond)


farklı ülkeler..farklı kültürler..gerçekten ırak bana birçok şey öğretmiştir..bunların arasında bir çok farklı yemekte var..işte birisi de budur..ırak usulü biryani pilavı..bayılacaksınız..

malzemeleri:
3 adet kemiksiz tavuk göğsü

500 gr pirinç

3 yemek kaşığı biryani baharatı

1 kutu konserve bezelye

100 gram çekirdeksiz kuru üzüm

3 orta boy patates

200 gram çiğ badem

tuz

sıcak su


tarifi de şöyle:

önce pilav normal usulde pişirilir, tek fark, su koydugumuz esnada baharat biryaniyide koyar onunla birlikte haşlarız ve pişme sırasında tencerenin altına bir sac koyarsak pilav daha iyi pişer.daha sonra haşlayıp kızarttığımız tavukları minik minik parçalayarak bir kaba koyarız.üzümleride yıkayıp süzdükten sonra yağda azıcık şişene kadar kavururuz.bezelyelerıde hafıfce kavurup aynı kaba ılave ederız.patateslerı minik küpler halinde doğrayıp kavururuz.bademleri once kaynatıp kabuklarını soyarız sonra ortalarından ıkıye ayırıp yagda kavururuz.pilavı geniş bir tepsiye döker tüm malzemelerle karıştırıp istediğimiz şekilde servis ederiz.afiyetler olsun.yapımı zor ancak beğenisi yüksek bir yemek.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ben Merve :) aslen Afgan olan ama doğma büyüme İran'da yaşayan bir arkadaşımdan duydum bu pilavı :) tarifi için çok teşekkürler ... elinize emeğinize sağlık ...

Unknown dedi ki...

ben teşekkür ediyorum cnm..inşallah dener ve memnun kalırsınız:)

Adsız dedi ki...

Ben hayatımda böyle bir pilav yememiştim müthiş bir tadı var ıraklı arkadaşım yapmıştı

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages