13 Ocak 2011 Perşembe

şeker hamuru ile tanışma:) ve damla sakızlı pasta (gum mastic arome cake)



canlarım yüreğim çok dar bugünlerde...gidecekmiyiz kalacakmıyızın tavan yaptığı günlerde ruhumdaki yorgunluk belirtileri işte..alışveriş yaparak rahatlamak gibi bir huyum yok(ya da fazlasıyla sahip değilim bu huya diyelim),kafam doluyken nereye gitsem kafamda benimle olduğundan  bu da etkili olamıyor..ben de en iyi gelen iki şeyi yapmaya çalışıyorum birisi kuzucuğumla oyunlar oynamak..ikincisi mutfağımda parmaklarımı serbest bırakmak..işte yine öyle bir anda yakın zamanda aldığım kek kalıbımı ve kek kesme aparatımı aynı zamanda aromalarımı kullanmak istedim.. http://www.hammaddeler.com/ a teşekkürlerimi iletmek istiyorum bu vesileyle.istediğim şeyler 1 gün içinde elimde oldu.fiyatları çok uygun ve gelen malzemelerin kalitesi de ilk kullanımdan anlaşılmakta.

gelelim damla sakızlı pastanın yapımına..


kek malzemeleri :
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı damla sakızı aroması
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un

krema malzemeleri:
2 su bardağı süt
3 paket kremşanti
frambuaz aroması
pembe gıda boyası

süslemek için:
 şeker hamuru
yenilebilir sim
arjantin şekeri
süsleme şekerleri





hazırlanışı:
yumurtalar ve şeker iyice çırpılır süt ve yağ ilave edilip karıştırılır un elenerek eklenir ve tamamen karışması sağlanır.son olarak vanilya kabartma tozu ve damla sakızı aroması eklenir.yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk pişirilir.kek piştikten sonra 5 dakika dışarıda dinlendirilir ve sonra kalıptan çıkartılır.sonra kek kesme aparatı ile kek iki eşit parçaya ayrılır.2 bardak süt ile kremşantiler çırpılarak hazırlanır. hazırlanan krema ikiye ayrılır ve bir bölümüne frambuaz aroması ile çok az pembe gıda boyası eklenir.ikiye kesilmiş kekin alt yarısı yarım çay bardağı sütle ıslatıldıktan sonra hazırlanan pembe krema ile kaplanır.daha sonra ikinci kat kek üzerine koyulur ve bunun üzeri de sade krema ile kaplanır.şeker hamuru hafifçe renklendirilerek  nişasta serpilmiş tezgahta inceltilir.elimizdeki kalıplarla istenen şekiller verilerek pastamızın üzeri süslenir.simler,arjantin şekerleri,kurdeleler bunlar tamamen yaratıcılığınıza kalmış..sevgiyle kucaklıyorum dostlarım..dualarınızda bu kardeşinizi de yoldaş eyleyin olur mu?

gül kokulu günler diliyorum hepimiz için..






13 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Elinize sağlık, nefis görünüyor. Kolay gelsin işlernize, sevgiler.

Unknown dedi ki...

teşekkürler ediyorum birtanem:)size de kolay gelsin..sevgilerimle..

evra ile dedi ki...

çok şık görüntüsü eminim tadıda öyledir. hiç ilk defa yapılmışa benzemiyor bilemiyorum yaniiiiiiiiii:)

Unknown dedi ki...

pasta ilk değil tatlım ama şeker hamuruna dün ilk kez dokunmak nasip oldu inan..ama acayip güzel birşey..sınırsız bir hayal gücü aracı:)) kızım mavi su nun şu sözleri sanırım bunu yaparken ne kadar keyif aldığımın kanıtı olacaktır:
-anne hadi ben oyun hamurlarımı alayım sende şeker hamurlarını al ikimiz beraber oynayalım:)
o derece yani..eminim evra da bayırlacaktır bu işe:)sevgiyle kalın dostum..güzel yorumunuz için sonsuz teşekkürler..

mintinin dünyası dedi ki...

ah yüreği sevgi pınarı olan güzel dost.yüreğin daralmasın ne olur dünya telaşesine.bak "akıp gidiyor "demiyor mu minti kardeşin.gitsen de kalsan da bebeciğin sevdiceğin yanında.mutlu ol güzel kardeşim benim.
dostluğu da anneliği de taze demlenmiş çay misali sıcacık olan içimi ısıtan,tazecikkokan sevgili aradaşım yüreğime hep yakın ol inşallah.
sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

bu arada pastan kusursuz tatlımcım.eline sağlık

Unknown dedi ki...

mintim..rabbime şükürler olsun dostlarımız var..bin şükür dönülmez yollarda değiliz..bin şükür vuslatlara gebe hasretlerimiz..bin şükür yemyeşil umutlarımız var.binlerce şükürler olsun..rabbim yüreğe değen yüreklerin yokluğunu göstermesin,kimsenin gönlüne gelmesin hüzün mevsimi..tüm sevgimle kucaklıyorum dostum..hiç uzak hiç eksik olma ...

Unknown dedi ki...

Bebişiniz analı babalı büyüsün , maşallahı var...Ellerine sağlık, süper yaptıkların...İyi geceler

Unknown dedi ki...

teşekkürler ediyorum tatlım..tüm kuzucuklara hayırlı ömürler olsun inşallah..

Cafe Pepela dedi ki...

Pınar'cığım,ellerine/gönlüne sağlık!
Çok şeker olmuş ama çok :)
Devamını bekliyorum.Ne kadar mutlu ediyor insanı değil mi şeker hamur ile uğraşmak.Adeta terapi.Mavi Su fıstığıyla pek güzel vakit geçirmişsiniz :) İkinize de kocaman maşaAllah..
(Mesajlarını yeni okudum:( hemen koştum, nasıl oldun gülüm?)
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Unknown dedi ki...

bin şükür tatlı bacım..iyiyiz iyi olduk..aşkın sihirli eli dokununca yuvamıza bütün karabulutlar uçtu gitti..çok şükür rabbime..şeker hamuru gerçekten çok eğlenceli..inşallah ilerletebiliriz böyle şirin şirin adımlarla..kuzucuğumu da kocaman öpüyorum anneciğini de...rabbime emanet olun biriciğim..

ms.korkmaz dedi ki...

pınarcım bloğun harika..daha öncede çok ziyaret ettim ama acemiliğim sayesinde anca yorum yapma fırsatı bulabildim..ellerine emeğine sağlık pastan harika olmuş, diğer tariflerinde kesinlikle harika..
ayrıca burdaki buram buram sevgi ve aşk kokusu,ve şu fondaki müzik beni büyüledi resmen:) herşey gönlünce olsun pınar

umarım hep böyle dolu dolu olursun,allah huzurunuzu bozmasın canım..dualarımda hep varsın

Unknown dedi ki...

rabbim razı olsun fatmacığm..tertemiz gönlünle bal damlayan dilinle ettiğin tüm dualar cümlemiz için gerçek olsun..tüm sevgimle kucaklıyorum kardeşim..

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages