21 Aralık 2010 Salı

dosta sevgiyle dokunan ciciler...(hand made gifts)









malum yılbaşı..benim için 2010 ile 2011 arasında çok fazla bir fark yok esasen..umut derseniz tarihle alakalı bir mefhum değil..o hep var..ama oldum olası severim hediyeleşmek için her vesile gibi yılbaşlarını da..sırf bu yüzden..çocukken de heyecan içinde çoğunlukla kendi yapabildiğim şeyleri sunardım sevdiklerime..ve sabırsızlığıma yaraşır biçimde hep erken erken:))

işte  o coşku çok şükür hep içimde biryerlerde takılı kaldı..ne zaman tutkalın kokusunu duysam ya da kağıt kırpıkları hemen çözülüverir coşkun yanım..çocuk yanım..kendi sesimi duyarım bezediğim her nesnede...tatlı bir besteyle yıkanır kulaklarım..sıcacık oluverir mecburiyetlerden buz kesmiş ellerim...ben olurum..hele sevilene sunulan emek küçücük de olsa bir tebessüm yaratabiliyorsa dünyalar benim olur..yüreğim kanatlanıp uçacakmış gibi hissederim....

keyifle bezediğim cicileri resimleyip sayfama ekliyorum şimdi...yarattığı tebessümü de paylaşabilmek mümkün olsaydı keşke..sevgiyle..








bu ciciler için ihtiyacımız olan malzemeler şöyle:

eski cd ler
asetat
yapıştırıcı
süslemede kullanılabilecek herşey(örneğin bir düğme,bir toka parçası,eski dantel parçaları ya da kağıt kek kalıbı bile kullanılabilir,tamamiyle yaratıcılığınızla sınırlı...yani sınırsız:))
sevilenlere ait tatlı anların resmedilmiş halleri..(teşekkürler facebook)
dolaba yapışmasını sağlamak için magnet(ben reklam için örneğin tüpçünün vermiş olduğu magnetli şeyleri kesip kullandım)



ayrıca bugün bu hediyeyi verdiğim bir dostumdan muhteşem ötesi bir mail aldım..onu da paylaşmak istiyorum..yüreğimi coşturan dosta sevgiyle....


Mutluluk Gönülden Vermektir

Bir gezgin, dağ bayır gezerken bir akarsuyun içinde değerli bir taş bulur. Ertesi gün yolda bir adam...la karşılaşır. Adam çok açtır. Gezgin torbasındaki yiyeceği karşılaştığı bu kişiyle paylaştırır. Ama erzak çantasını açarken adamın gözü çantadaki değerli taşa ilişir. Gezginden bu değerli taşı kendisine vermesini ister....... Gezgin hiç duraksamadan değerli taşı adama uzatır.

Adam başına konan talih kuşundan memnun, aceleyle oradan uzaklaşır. Artık kendisine ömür boyu maddi güvence sağlayacak değerli taşın sahibidir. Bir kaç gün sonra gezgin, arkasından koşarak kendisine yaklaşan adamı görür. Adam nefes nefese değerli taşı gezgine uzatır.

"Senden ayrıldıktan sonra uzun uzun düşündüm.

Bu taşın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Ama onu sana geri vermek senden daha değerli bir şey almak istiyorum. Bu taşı bana rahatlıkla vermeni sağlayan o içindeki şey her ne ise ondan istiyorum"

Sahip olduğun maddi şeyleri vermek, vermenin en kolay yoludur. Ama burada bile takılı kalan ne çok insan var. Gerçek vermek, kişinin kendinden, özünden vermesidir.

Emerson''un dediği gibi: "Yüzükler ve mücevherler armağan değildir. Gerçek armağanı veremediğin için dilenen özürdür. Gerçek armağan kendinden bir parçayı verebilmektir."

Dünyaya sahip olduğunun en iyisini ver, en iyi sana geri gelecektir. Kendinin en iyisini vermeye bugün başla.

Sevdiklerine zamanını ver, dikkatini ver, ilgini ver, bilgini ver, pozitif bakış açını ver, onlara değer ver.

Yüreğindeki armağanları ver, sevgini, anlayışını, neşeni, şefkatini ver, affediciliğini ver.

Zihnindeki armağanları ver, rüyalarını, fikirlerini, yaratıcılığını, yeteneklerini sun dünyaya...


12 yorum:

Yeşim dedi ki...

Ne kadar ince düşüncelisiniz ayrıca bana çok güzel bir fikir verdiniz .teşekkürler.

Unknown dedi ki...

ne mutlu yeşim hanım..hem ne mutlu bana..boşa bir adım değilmiş attığım..biricik yüreğin daha pırpır atmasına sebep olmuş ya ne mutlu cancağzım..

Filiz dedi ki...

çok güzel çalışmalar bunlar..emeğinize,yüreğinize sağlık..el emeği birşeyi hediye etmek çok çok güzel tabi..paha biçilemez onlara..
blogunuz ,çalışmalarınız çok güzel..hemen izleyiciniz oldum,bana da beklerim
filizinevi.blogspot.com
sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selamu Aleyküm sevgi pınarım..
Emek ve yürek verdiğin,her nefeste sevgiyle,umutla yoğurduğun o kadar belli ki.Hediyeleşmek kalpleri yumuşatır her daim.Cansın,çok güzel olmuşlar! Ne kadar paylaşımcı olduğunu,kalbinin cömertliğini bilmekteyim. (Tripoli'ye gelen o cici armağanlar ahh:)
Eksik olma,hayır ve muhabbetle yaşa..
Ayrıca yazıyı paylaşabilirsin tabi ki diyecektim link vermişsin zaten,öpüyorum kuzum.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Unknown dedi ki...

güzel ötesi yorumunuz beni çok mutlu etti çok teşekkürler ediyorum filiz hanım..ben de izleyicinizim bundan sonra inşallah..sevgiyle paylaşabilmek dileğiyle..



pepelam..birtanem..hiç söze değmeyecek birşeydi...yüreğim yüreğine dokundu ya tek mühim şey bu..kalanı nafile..bir de hep sıcacık ve taze tutmak..muhabbetle..gönülden gönüle nice eşsiz yollar nasip eden tatlılıkla..senin hal i kalbindir cömert olan....

sen de hiç eksik hiç uzak olma..sevgiyle kucaklıyorum biricik kardeşimi..ayrıca rabbimden hayırlısını dilemekle birlikte sanırım artık yolun sonuna ya da en başına gelmiş bulunuyoruz..şirket bizi getirmeyi kabul etti..genel müdürle görüşme ve detaylar da önümüzdeki hafta ortalarında zannediyorum netleşecek..rabbim cümlemiz için hayırlar ve hayırlılar nasip etsin diyorum..
rabbime emanet olun..

mintinin dünyası dedi ki...

arkadaşım ne ince ne naif bir kişilik sendeki
maşallah suphanallah.
gerçekten her süsünde sevgi var muhabbet var.
ne kadar severek okşayarak en içten muhabbetinle süslemişsin resimleri.
renk katmış,hayet vermişsin adeta.
güzel yüreğini tebrik ediyorum arkadaşım.
minik kuzuyla olan pembiş kurdelalı resme ise vuruldum
sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

pinarcim canim ilk olarak kusura kalmadin insallah ,cok fazla gelip yorum yapamiyorum,hep aklimda olmasina ragmen bi yogunluktur geciyor gunlerim

yaptigin cicilere bayildim ,evde kiyida kosede ne bulursan al yapistir ortaya ciok cici birsey ciksin,insanin el emegi gibi varmidir aceba
sevgiyle kal canim optum

Unknown dedi ki...

mintim..canım..ben o ciciler için bir çok malzeme kullanarak dostlarımın yüzlerinde tebessüm yarattım belki ama her sayfama uğrayışında o sihirli yorumlarınla sen benim gönlümde bir tebessüm yaratıyorsun hem tek malzeme güzel yüreğin olmakla birlikte...güzel yüreğine sağlık birtanem..güzel gören gözüne,güzel söyleyen tatlı diline sağlık..
gönül dolusu sevgilerimle..


*******


Öznurum..sempatiqm..insan dostunun kusuruna bakar mı hiç..hem ortada kusur da yokken..ince yüreklim..yoğun ve hızlı hayat hepimizin ortak sorunu..bir de yolculuklar yaptın sen hem epey zorlu yolculuklar takip ediyorum yazdıklarından..inşallah rabbim içine sindirmiştir..tadına varmışsındır vuslatların..

yaptığım cicileri rabbim izin verse de tüm dostlarımla paylaşabilsem..inan bunun kolay bir yolu olmasını öyle isterdim ki...

gönlün gibi tatlı yorumun için çok teşekkürler ediyorum dostum..rabbime emanet ol..sevgi ve muhabbetle

Vildan Kadakal dedi ki...

pınarcım hediyen cok özel,el emegı cok begendım tesekkur ederım.sayfana gelınce cok guzel seylerı bızımle paylasmıssın emegıne,yuregıne saglık bundan sonra sıkı takıpcınım sekerrr....

Unknown dedi ki...

çok mutlu oldum canım benim..güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum...her zaman beklerim hem sayfamda hem gönlümde yerin var..sevgiyle kucaklıyorum birtanem..

Mutlu Anne ve Çocuk dedi ki...

çok güzel bir fikir nette cd den ne yaparım diye ararken buldum sizi artık izlemeye aldım. Ben de deneyip paylaşmak isterim izninizle.

Unknown dedi ki...

MUTLU ANNE HEVESİNE IŞIK OLABİLMİŞSEM NE MUTLU CANIM..PAYLAŞIRSAN ÇOK SEVİNİRİM..ZİRA BURADA BİR YOL ÇİZMİŞİZ YAZILARIMIZLA RESİMLERİMİZLE..ÜZERİNDE YÜRÜNMEYEN BİR YOLUN KİME FAYDASI VAR?HEP BİRLİKTE YÜRÜYELİM,YOLDAKİ ÇİÇEKLERİ DERELİM İNŞALLAH..RABBİME EMANET OLUN..

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages