6 Temmuz 2010 Salı

damla sakızlı güllaç (güllaç with gum mastic)



ramazan yaklaşmakta..güllaç tarifi de erkenden gelsin o zaman:))

malzemeler:

1 paket güllaç yufkası(10 adet)

1-2 parça damla sakızı
2 lt süt
3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş antep



Hazırlık

süt toz şeker ve damla sakızı ıyıce kaynatılır.



Tarifin Hazırlanışı

güllaç yufkaları kırılarak borcama yerleştirin katların aralarına hafif ılımış süt gezdirin.yufkaların yarısına gelince ceviz serpiştirin.en üst kat yapıldıktan sonra gül suyunu serpip 1-2 saat sütü çekmesini bekleyin.daha sonra nar ve dövülmüş anteple süsleyin.soğuk servis edin.afiyet olsun efendim.hayırlı ramazanlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

yüreğinizden geçen,dilinize gelen bir iki kelimeyi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler...

bir de bunlar var:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages